OLDALVONAL

Itt a titok, ebben a trióban bízhat a magyar válogatott az Eb-n

Fantasztikus rajtot vett a férfi kézilabda Eb-n a megfiatalított magyar válogatott. Az Oroszország elleni sikerből Gulyás István szövetségi kapitány és Nagy László csapatmenedzser mellett óriási részt vállalt a spanyol Chema Rodríguez is.
  • Szerző: ST

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a magyar válogatott az osztrák-svéd-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az oroszokat szombaton egy góllal legyőző (26-25) együttes ma az olimpiai- és világbajnoki címvédő dánok ellen tehet csodát – méghozzá a jelek szerint remekül együttműködő trió irányításával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulyás István (balra), Nagy László (középen) és Chema Rodríguez
Fotó: MKSZ/Kovács ANikó

Angolul irányít Chema

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly júliusban szavazott bizalmat Gulyás István szövetségi kapitánynak. A hajdani veszprémi sztár munkáját a spanyol Chema Rodríguez másodedzőként, Nagy László pedig csapatmenedzserként segíti. Érdekes munkamegosztásban dolgoznak. Az oroszok elleni találkozón nem Gulyás, hanem Chema tartotta az időkéréseket. A játékosokkal angolul kommunikáló másodedző főleg a támadójátékban irányítja a válogatottat, ami nem is meglepő, hiszen korábban a világ egyik legjobb irányítójának számított.

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Játékosként is aktív még a korábbi veszprémi sztár

A 40 éves, világbajnok szakember ráadásul még mindig aktív kézis, az edzői feladatai mellett – a magyarországi az első ilyen jellegű munkája – a francia másodosztályú Saran játékosa is.

„Próbálok segíteni a taktikában, a játék stílusának kialakításában, ugyanakkor barátként is számíthatnak rám a játékosok. Hisznek bennem, mert rengeteg tapasztalatom van. Ebből adódóan gyakran tudom, mit éreznek a játékosok egy-egy szituációban. Az, hogy ily módon tudom segíteni a csapatot, remek dolog”
– mondta el Chema az Eb előtt az M4 Sportnak.

Dánia ellen csoda kell a válogatottól

Az első mérkőzésen máris jól látszik, hogy a spanyol sztár papíron másodedző létére komoly szerepet kap a válogatott irányításában. A munka egészét Gulyás István fogja össze (kapitányként ő is nyilatkozik), Nagy László pedig a tekintélyével, a játékosok motiválásával segít a kispadról. Ez a trió még sok nagy sikert hozhat a nemzeti csapatnak.

Jól osztották el a feladatokat a kispadon
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A legnagyobb erőpróba ma este, 20.30-tól a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Dánia ellen következik.

„Nem mi vagyunk az esélyesek, de megvan az esélyünk, hogy továbbjussunk a csoportból. Ha szívvel-lélekkel játszunk, sikerülni fog. Úgy kell küzdenünk, mint most”
– nyilatkozta Mikler Roland, a válogatott kapusa a Nemzeti Sportnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?