KIAJOBB

Végre szurkolók stadionban, a Barca sztárja örült, hogy kifütyülték

Számos néző szurkolhatott a helyszínen az Izrael-Dánia labdarúgó világbajnoki selejtezőn.
  • Szerző: Ripost

Nézők előtt játszották az Izrael-Dánia vb-selejtezőt Tel-Avivban a Bloomfield Stadionban, mert a közel keleti országban jelentősen visszaszorulóban van a koronavírus járvány a világelső szinten magas átoltottság nyomán.

Nézők előtt játszották az Izrael-Dánia meccset

Nézők előtt játszották az Izrael-Dánia meccset
Fotó: AFP

A vendégcsapat 2-0-ra nyert, és az első gól szerzője, Martin Braithwaite elárulta, karrierje során először örült annak, hogy kifütyülték. A Barcelona játékosa hónapok óta zárt kapuk előtt futballozik a híres Camp Nou stadionban. Az izraeli stadion ezúttal hangosabb volt a katalán arénánál.

„Annak ellenére is fantasztikus volt nézők előtt játszani, hogy engem kifütyültek. Furán hangzik, de nagyon jólesett” – mondta Braithwaite.

Európa 13 csapattal képviselteti majd magát a jövő évi, 32 válogatottat felvonultató tornán, ami azt jelenti, hogy a tíz csoportból egyenes ágon csak az első helyezettek jutnak ki. A második helyezettek a pótselejtezőre kvalifikálnak, ebből további három együttes szerez indulási jogot. A pótselejtező mezőnyéhez csatlakozik majd két olyan együttes, amely tavaly ősszel a Nemzetek Ligájában megnyerte a csoportját, de a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd meg a fennmaradó helyekért.

A magyar válogatott a lengyelek elleni 3-3-as döntetlennel kezdte a selejtezőket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?