TÜZELŐÁLLÁS

Jelentős pénzdíj, ennyiért küzdenek a magyar teniszezők

Nyíregyházán versenyez Fucsovics Márton, a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére.
  • Szerző: Ripost

Nyolc év után ismét szülővárosában, Nyíregyházán versenyez Fucsovics Márton, a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére.

Fucsovics Márton
Fotó: MTI

Poroszka Norbert, a házigazda Marso Tenisz Centrum elnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombattól hétfőig férfi és női tornát is rendeznek a Városi Stadionban található központ 11 salakpályáján.

„Mostanra állt össze a mezőny, a fiúknál 44, a lányoknál 20 nevezés érkezett a Marso-Bige Kupára, amelyre remélhetőleg sok néző előtt kerül sor, a belépés ingyenes lesz” – mondta a főszervező.

A viadal összdíjazása 400 ezer forint, melyből 300-at a férfiak, 100-at pedig a nők között osztanak szét – fogalmazott a nak Poroszka Norbert.

„Ez magyar viszonylatban a nagyobb díjazások közé számít, minden meccsről élő eredménykövetés lesz majd a klub Facebook-oldalán. A férfiaknál háromszázezer-, a nőknél százezer forint az összdíjazás. Ez nemzetközi szinten nagyon csekély összeg, de Magyarországon ez a legnagyobb verseny idén. Országos viszonylatban tehát nem kell szégyenkeznünk a díjazásban, a játékosok pedig elsősorban azért jönnek, hogy éles meccseket játszhassanak.„

Ami a férfi mezőnyt illeti, a világranglista 84. helyén álló Fucsovics Márton mellett pályára lép a Davis Kupa-válogatott Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Nagy Péter, továbbá Madarász Gergely is, aki három hete a Budapest Kupán meglepetésre legyőzte Fucsovicsot.

A 28 éves Fucsovics legutóbb 2012-ben versenyzett szülővárosában, amikor – noha legyőzte az akkor csúcsformában lévő Ernests Gulbist – a magyarok 3-2-re kikaptak a lettektől a Davis Kupa euro-afrikai zónájának II. csoportjában.

„Marci fellépése igazi kuriózum lesz, bár ő mindig szívesen tér vissza Nyíregyházára, akár közönségtalálkozóról, akár más rendezvényről van szó” – mondta a Marso TC vezetője.

A Marso-Bige Kupa sorsolása csütörtökön lesz, a verseny szombaton 9 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?