SPORT

John Lennon is gratulált, óriási sikert aratott a magyar válogatott

Szenzációs sikert aratott a magyar labdarúgó-válogatott az 1966-os vb-n.
  • Szerző: Ripost

A magyar labdarúgó-válogatott napra pontosan 54 évvel ezelőtt, 1966. július 15-én aratta az egyik legnagyobb győzelmét a világbajnokságokon. Baróti Lajos együttese az angliai vb-n Liverpoolban, 3-1-re verte a címvédő, világklasszisok sorát felvonultató Brazíliát.

Bene Ferenc egy szenzációs cselsorozat végén szerezte meg a vezetést, Farkas János kapásból bombázott a brazilok kapujába. Mészöly Kálmán pedig 11-esből volt eredményes. Nagyobb különbségű lehetett volna a magyar diadal, ugyanis Farkas szerzett még egy gólt, de les címén, tévesen, érvénytelenítették.

Farkas János, a második magyar gól szerzője örül a Magyarország-Brazília labdarúgó mérkőzésen a labdarúgó világbajnokságon. Fotó: MTI

Gelei József, a magyar válogatott kapusa korábban a -nak elárulta, a brazilok elleni siker után ellepték a rajongók az öltözőt. Volt, aki a Beatles tagjára, John Lennonra is emlékszik:

„Annyian gratuláltak nekünk a brazilok elleni siker után, hogy nem fértünk el az öltözőben. Mondták, hogy John Lennon is ott volt, noha én nem láttam őt. Viszont két évvel korábban, a tokiói olimpián találkoztam a Beatles tagjaival. Egy koncertet követően autogramot is kaptam tőlük.”

És ezeket olvastad már?