TÜZELŐÁLLÁS

Kapás Bogi a nulláról kezdheti újra, óriási kihagyás vár rá

Pozitív koronavírus-tesztet produkált Kapás Boglárka. A világbajnok úszónő jól érzi magát, tünetmentes.

Kapás Boglárka kedden délben az Instagramra feltöltött videójában jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A világbajnok úszónő három hete érkezett haza a thaiföldi edzőtáborból, és nem produkált tüneteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

„Annak érdekében, hogy folytatni tudjam a felkészülést, két tesztet kellett elvégezni, az első negatív lett, de a másodikban már kimutatták a koronavírust a szervezetemben” – mondta Kapás Boglárka. „Jelenleg két hétig karanténban leszek itthon, nem hagyhatom el a lakást. Csak maximum a saját kertemben levegőzhetek. Egyelőre jól érzem magam, semmi tünetet nem érzek. Ezért szeretném felhívni a figyelmet, ha nincs semmi bajotok, akkor is vigyázzatok magatokra! Vegyétek fel a maszkot és kesztyűt, mert úgy is lehettek hordozók, hogy nincs semmi bajotok!”

Kapás Bogi edzője, Virth Balázs megerősítette a -nak, hogy az úszónő jól érzi magát.

„Két hétig otthon kell maradnia Boginak, és utána újra tesztelik őt – mondta Virth Balázs. „Egyelőre valóban teljesen tünetmentes.”

Kapás Boglárka (Fotó: Instagram)

Múlt héten hétfőn és csütörtökön végeztek el koronavírus-teszteket a magyar úszókon, akik csak abban az esetben kezdhették el az edzéseket, ha két negatív eredményt produkálnak. Ahogy Kapás Bogi elmondta, neki a második tesztje lett pozitív.

„Immár két hete nem edzettünk, a tervezett házi versenyt is elhalasztottuk” – mondta Virth. „Ennyi kihagyás után gyakorlatilag a nulláról kezdjük majd a munkát.”

Magyarán, ha Kapás Bogi két hét múlva negatív tesztet produkál, akkor nagyjából egy hónapos kihagyás után folytathatja az edzéseket. Ennyit még soha nem hagyott ki. Miután az országos bajnokságot, a májusi Európa-bajnokságot és az olimpiát is elhalasztották, egyelőre az úszók sem tudják, mikor versenyezhetnek legközelebb.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?