TÜZELŐÁLLÁS

Kenderesi-ügy: egy gyerekes fogadás volt az egész

Megszólalt Kenderesi Tamás úszó, akit augusztusban zaklatással vádoltak meg Dél-Koreában.
  • Szerző: RIPOST

Kenderesi Tamás úszó a TV2 Tények Plusz című műsorának mondta el, hogy valójában mi történt a kvangdzsui szórakozóhelyen. A dél-koreai hatóságok zaklatással vádolták meg az olimpiai bronzérmes úszót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kenderesi Tamás Fotó: Szabolcs László

„Egy gyerekes fogadásból történt fenékre csapás volt, ebből lett az, ami – mondta Kenderesi. – A történtek utáni első hét nagyon megviselt, álmatlanul töltöttem a napjaimat. Már kint is olvastam az internetes kommenteket, és elfogott az érzés, hogy engem nem szeretnek az emberek, pedig mindig is az volt a célom, hogy az emberek példaképként tekintsenek rám, hogy büszkeséget hozok hazámnak. Bánom, amit tettem, de úgy gondolom, megszenvedtem a történtek után, szeretném, ha lecsengene végre az ügy. Sohasem voltam antisportoló, aki minden hétvégén bulizik, mindig is a felkészülést tartottam elsődlegesnek. Készülök a tokiói olimpiára.”

A Magyar Úszó Szövetség írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta, utóbbi büntetést azonban fél évre felfüggesztette. Habár számos helyen szexuális zaklatásként emlegették Kenderesi tettét, a Dél-Koreából megküldött eljárási okiratokban nem szerepel ez a kifejezés.

És ezeket olvastad már?