OLDALVONAL

Késsel vágta volna le a combjáról a zsírt a magyar sportolónő

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tíz éven át küzdött bulimiával.
  • Szerző: ST

A 23 éves sportolónő, Szilágyi Liliána korábban is nagy őszinteséggel beszélt kényszerbetegségéről (bulimia), amellyel tíz évig küzdött. Serdülő úszóként mindennap mérlegre állt – írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szilágyi Liliána
Fotó: Instagram

„Olyan testképzavarom volt, hogy nyolcévesen arról álmodoztam, mikor lesz pénzem zsírleszívásra. Legszívesebben levágtam volna késsel a zsírt a combomról”– idézi a Bors a wmn.hu Popfilter című podcastjából Szilágyit.

Az úszónő három éve jutott arra az elhatározásra, hogy változtatnia kell, miután teljesen elvesztette a kontrollt az evés felett.

„Önmagam elfogadása egy nap mint nap tartó folyamat, és ez így is van rendjén. Mostanra már kiismertem annyira a gyengeségeimet, hogy azt mondhassam, úgy egy éve stabilan jól érzem magam. Először nekem kellett felismernem, hogy problémám van, de a környezetemben is hálás vagyok többeknek, amiért meghallgattak, és nyíltan tudtam velük beszélni erről. Sokat segített az is, hogy vegán étrendre álltam át, vagyis nem fogyasztok állati eredetű ételeket. Most sokkal könnyebbnek érzem magam, többet tudok enni anélkül, hogy leterhelne. A súlyomra sportolóként persze most is oda kell figyelnem, de nincs már az a pánikszerű érzés, hogy csak el ne hízzak” – mondta el a Fradi sportolója a Borsnak.

És ezeket olvastad már?