KIAJOBB

42 gólt kapott egy meccsen a legpancserebb focicsapat

A legrosszabbnak lenni olykor többet ér, mint nyerni. Vannak csapatok, amelyek abból élnek, hogy zsákszámra kapják a gólokat. És itt nem a tippmixcsalásokra gondolunk.
  • Szerző: HG

Majdnem kétpercenként kapott gólt az osztrák körzeti bajnokságban (le)szereplő SC Mödling. Beleszámítva az időhúzást és a középkezdésekhez szükséges időt is, ez több mint bravúr. Nem csak a győztes, de a vesztes oldaláról is.

A 42-2-es vereség után mégis elégedett volt a mödlingiek edzője, egyben elnöke és játékosa, Michael Kanyka:

Mintha Ausztria háborúzott volna az Egyesült Államokkal. De oroszlánként harcoltunk, szóba sem jöhetett, hogy feladjuk.

Hiányzóik miatt tízen kezdték a meccset. A kapus munkahelyi elfoglaltsága miatt egy csatár védett („még egy tizenegyest is fogott, nélküle 70 gólt kaptunk volna”). A hőségben szenvedő, 49 éves Kanyka a szünetben még bizakodott, 0-19-ről fordítani akart. Nem sikerült.

Az egyik mödlingi mosolyogva megjegyezte:

Attól fáradtunk el, hogy sokszor kellett kikaparnunk a labdát a hálónkból, és középre vinni.

A győztes Unterwaltersdorfot még így is sikerült elütniük a feljutástól: ahhoz még 9 gólt kellett volna a hálójukba engedni.

Az igazi Lúzer FC?

Mégsem mernénk azt írni, hogy a Mödling a világ legrosszabb csapata. Nehéz összevetni a különböző bajnoki rendszerekben több vagy kevesebb meccset játszó csapatokat. Pár éve például a német 10. ligás Germania Forchheim számított az igazi Lúzer FC-nek.

Még a Stern TV „Vesztesek Kupáján” is alulmaradt 2-1-re a másik jelölt, az Inter Bochum ellen.

A klubnak anyagilag sikerült meglovagolnia a nemzetközi sajtó figyelmét. Nem csak az ajándéktárgyak forgalma ugrott meg, de a garantáltan gólgazdag meccseinek nézőszáma is a mai NB I-ünk némely stadionját idézte...

70 év, 62 lőtt gól

Brazíliában is öldöklő harc folyt a legrosszabb focicsapat címéért. Az Íbis Sport Club 2008-ban még a Guinness-rekordok közé is bekerült, miután 70 éves története során összevissza 62 gólt szerzett, ellenben 3550-et kapott.

A „világ legrosszabb csapata”-felirattal ellátott, „garantáltan rossz minőségű” mezeket vitték, mint a cukrot. A pénzből új edzőközpontot építettek, és még Romariónak is ajánlatot tettek, hogy náluk vezessen le. Visszautasította, mert féltette a hírnevét, és gólerőssége révén talán a klub pénzforrását sem akarta elapasztani.

A mennyei megyei legalja

Idehaza ennyire kirívóan gyenge csapatot nem találtunk, de idén 200-nál is több kapott góllal zárta a megyei 2. és 3. osztályú bajnokságokat az Ikrény, a Monorierdő II és a Kölcse.

Se győzelemre, se döntetlenre nem futotta a Tolna megyei másodvonalban a Pálfa SE, a Veszprém megyei negyedosztályban pedig a Jásd SE erejéből.

0-31 a vb-selejtezőn

Ami a legrosszabb válogatottat illeti, itt sem egyértelmű a helyzet. Az egyik legesélyesebb jelölt mindenképpen Amerikai Szamoa.

Egy 2001-es vb-selejtezőn például 31 gólos vereséget szenvedett Ausztráliától. Ez minden idők legnagyobb gólkülönbségű FIFA-meccse.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?