KIAJOBB

A hattyú halálát játszotta Serena a magyar lány ellen

Svájcban és Franciaországban is támadják Serena Williamst, aki látványosan szenvedve verte Bacsinszky Tímeát a Roland Garros elődöntőjében.
  • Szerző: HG

Õszintébbnek tűntek Bacsinszky Tímea könnyei a párizsi elődöntő végén, mint Serena Williams látványos szenvedése a meccs folyamán. A svájci-magyar lány nyert helyzetből (játszma- majd brékelőnyről) veszített. Az amerikai világelső olykor sírásra görbülő szájjal vánszorgott a labdamenetek között. Így tett akkor is, amikor játék közben már atomteniszt mutatott be.

Sokan sérülést vagy rosszullétet gyanítottak. A francia és a svájci lapok, illetve a kommentelők szerint azonban csak színészkedett. Bacsinszky szerint ezzel sincs gond:

A színház hozzátartozik a játékhoz. De azt el sem tudom képzelni, hogy azért színészkedett, mert engem akart kizökkenteni.

A szakkommentátorkodó korábbi teniszklasszis, Mats Wilander szerint Serena viselkedése kicsit sportszerűtlennek tűnt az ellenfelével szemben. A francia L’Équipe Serena-mozit emlegetett, a svájci Blick ennél is tovább ment, ezt írta: „Szégyelld magad, Serena!”

A 19-szeres egyéni Grand Slam-győztes amerikai így fogalmazott:

Még sosem éreztem magam ilyen nyomorultul.

A híreket kommentáló olvasók között akad, aki a hattyú halálát emlegette Serena Williams előadásával kapcsolatban.  Más epésen megjegyezte: örül, hogy az amerikai túlélte a meccset, mert végig nagyon aggódott az egészségéért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?