Létrehozva: 2020.04.29.

Alakul Dárdaiék álma, apjuk helyett a fiúk villoghatnak a Herthában

Dárdai Pál remek párost alkothat a háttérből az új vezetőedzővel, Bruno Labbadiával. A tréner ráadásul magyar elődje két fiát is teszteli a Bundesliga-csapatnál.

Új sikerkorszak kezdődhet a Hertha BSC-nél, a proficsapat élén Bruno Labbadiával, az utánpótlásban pedig az egyéves pihenője után rövidesen visszatérő klubikonnal, Dárdai Pállal.

Dárdai Pál boldog lehet: Palkó után Marci fia is a Hertha első csapatánál készülhet
Fotó: AFP

A két szakember már ellenfélként is remekül megértette egymást, most pedig jelzésértékű, hogy utóda a korábbi magyar vezetőedző két tehetséges fiának is esélyt ad a bizonyításra az első csapatnál.

 

Dárdai Pál tavalyi távozása óta Labbadia már a negyedik szakvezető a berlini Bundesliga-csapat élén, de az első, akinek a munkamorálja a magyar edzőét idézi. Az új tréner naponta 15-16 órán át dolgozik. Talán nem véletlen, hogy a német sajtóban arra is felhívták a figyelmet, hogy ők ketten már akkor is ugyanazon a hullámhosszon voltak, amikor a meccseik után ellenfélként nyilatkoztak, viccelődtek egymással a sajtótájékoztatókon.

„Pál remek kertész lenne: ravasz róka, hosszúra hagyta a füvet, ami nem feküdt nekünk. De megígérte, hogy legközelebb maga nyírja le a gyepet”

- sopánkodott például Labbadia még a Wolfsburg edzőjeként egy berlini Bundesliga-meccsük után.

Ezért is bízhatnak abban a Hertha szurkolói, hogy a két tréner jól megérti majd egymást, ha a korábbi magyar vezetőedző nyáron visszatér az utánpótláshoz. Ellenkező utat járhat be viszont a két idősebb fia. Labbadia ugyanis a járvány okozta kényszerszünetet kihasználva, a nyári erősítések előtt felméri a klub legnagyobb tehetségeit. Így a 21 éves Dárdai Palkó és a 18 éves Dárdai Márton is bizonyíthatja a rátermettségét az edzéseken.

A szélsőként bevethető Palkó az apja idején már szerepelt a profik között bajnokikon és az Európa-ligában is, de ősz óta csak a negyedosztályban szereplő U23-as tartalékcsapatban játszott.

Öccse, a védőként és védekező középpályásként is hasznos Marci idén került oda az U19-es korosztályból (február óta játszott együtt a bátyjával), de három kortársával együtt máris újabb szintet léphet.

„Dárdai Pál középső fiának belső védőként a remek bal lába és az összjátékra való képessége az erőssége. A német U18-as válogatott tagja, igazi vezéregyéniség”

– dicsérte a szupertehetségként beharangozott Dárdai Mártont a Bild, kisugárzásában és viselkedésében a klubrekorder apjához hasonlítva a tinit.

Lassan már csak a legkisebb – de szintén rendkívül tehetséges – Dárdai fivér, Dárdai Bence hiányzik, hogy valóra váljon Palkó álma: mint korábban elárulta, szeretne nem csak a kertben, de a Hertha első csapatában is együtt focizni a testvéreivel.

Bővítik a keretet

A tavaly beszállt befektető, Lars Windhorst révén a téli átigazolási időszakban a Hertha költötte a legtöbb pénzt új játékosokra az egész világon. Nyáron is várható erősítés, hiszen az üzletember a koronavírus-káosz ellenére a második félévben is 150 millió eurót (53 milliárd forint) biztosít a berlini klubnak. Ugyanakkor a klub saját nevelésű, fiatal tehetségeinek a kipróbálását indokolja, hogy a német szövetség ajánlása szerint a klubok igyekeznek növelni a kereteik létszámát, hogy a játékosok esetleges megfertőződése esetén biztosított legyen az utánpótlás.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodagyerekként érkezett, megszégyenülve távozik a Manchester United sztárja

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

magyarnemzet.hu

Megelégelte a Welt, hogy a német politikusok folyton hazudnak a migránsbűnözésről

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

magyarnemzet.hu

Így reagált Orbán Viktor Brüsszel diktatúrák korát idéző lépésére

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

travelo.hu

Ezt a 9 különleges, idén nyíló múzeumot látnod kell!

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Ezzel minden véget érne, óriási esély előtt áll a Fradi

KIAJOBB

Szoboszlai és társai bosszúra készülnek az ősi rivális ellen

KIAJOBB

„A Paksnak van esélye a bajnoki címre” - Nem lefutott a Fradi elleni rangadó a magyar legenda szerint

KIAJOBB

Hamiltont is lepipálhatja, bődületes fizetéssel csábítják Verstappent

KIAJOBB

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

KIAJOBB

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

KIAJOBB

Oda Szoboszlai nagy álma? Újabb fronton bukott el a Liverpool