KIAJOBB

Aranyeső Londonban, mégis fancsaliak a magyar úszók

Sikeres úszónemzeteknek egy teljes Eb-re elég annyi érem, amennyit a magyarok csütörtökön nyertek. Győzteseink mégsem maradéktalanul boldogok.
  • Szerző: vav

Kapás Boglárka 800 méteres gyorsúszásban, Hosszú Katinka 200 vegyesen, Cseh László 200 pillangón nyert aranyérmet az Európa-bajnokságon. A koronát a 4x200-as női gyorsváltó (Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás, Hosszú) tette föl a válogatott teljesítményére.

Köszönöm lányok, k*rva jó volt

– foglalta össze érzéseit Verrasztó az M4 Sport élő adásában. A többieknek voltak negatív érzései is a sikerek ellenére.

„Picivel jobb időt szerettem volna úszni, de mivel újra Európa-bajnok vagyok, nagyon örülök. Még sohasem voltam ennyire jó formában, bár egyáltalán nem készültünk erre a versenyre" – idézte egyéni győzelme után Kapás Bogit a szövetség Facebook-oldalán.

„Nagyon örülök ennek az időnek, de egy picit csalódott is vagyok, mert meg szerettem volna dönteni az Európa-csúcsomat. Így 'egyedül' úszva ez nem sikerült.

Az olimpián ennél sokkal, de sokkal jobb formában lehetek

- mondta az immár 32-szeres Európa-bajnok Cseh Laci, aki óriási fölénnyel verte üldözőit, az első nagy felnőtt versenyén bronzérmes Kenderesi Tamást is.

„Nem esett valami jól, de az volt a taktikám, hogy előnyt szerezzek az első százon, mert tudtam, hogy a vége nehézkes lesz ennyi úszás után.

Az utolsó ötvenen reménykedtem, hogy vész esetén a lányok esetleg behúznak a célba. Talán ez a legkedvesebb érmem eddig!

- mondta Katinka a női gyorsváltó sikere után (ekkor már túl volt a 200 vegyes aranyán, és a 100 hát ezüstjén).

A szédületes napi termésből (4 arany, 2 ezüst, 1 bronz) még az 50 háton második Bohus Richárd vette ki a részét.

És ezeket olvastad már?