KIAJOBB

Balhé a Ferrarinál, magyarázatot vár a kisakkozott pilóta

A színfalak mögött áll a bál. Vettel több mint egy év után győzött újra, de a második Leclerc csak a nyilvánosság előtt türtőztette magát.
  • Szerző: vav

Sebastian Vettel győzött csapattársa, Charles Leclerc előtt a Forma-1 vasárnapi Szingapúri Nagydíján. Az utóbbi időben sokat kritizált négyszeres világbajnok német autóversenyző 392 nap után nyert újra futamot. A Ferrarinak pedig legutóbb 2017 nyarán, a Hungaroringen sikerült megszereznie az első két helyet. A kanadai pilóta és az olasz istálló vezetői között mégis érezhető volt a feszültség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vettel (balra) és Leclerc között szent a béke, de...
Fotó: AFP

A 21 éves monacói tehetség legutóbbi két győzelme után sokáig nyugodtan vezetve hajtott a harmadik felé. Csakhogy a kerékcserékből csapattársa, Vettel jött ki jobban. Leclerc már ezt is nehezményezte a rádión („Ez meg mi a fene?!” – kiáltott föl), majd miután a Ferrari-vezetők figyelmeztették őket, hogy az egymással versengés helyett a biztos célba érkezést tekintsék a legfontosabb feladatuknak, még inkább kiakadt. Nagyon rosszul tűrte, hogy taktikai okok miatt szorult Vettel mögé.

„Nem fogok hülyeséget csinálni, de ez nem fair” - dohogott Leclerc a rádión.

A célba érés után váltottak pár szót Vettellel, majd a hivatalos nyilatkozatok során már azt hajtogatta, mennyire boldog a második hellyel, és hogy a legfontosabb a Ferrari kettős sikere. A Welt ugyanakkor hozzátette a tudósításában, hogy az arckifejezése egészen másról árulkodott.A dobogón is látszott rajta, hogy minden, csak nem boldog:

Leclerc (balra) arcáról leolvasható: vereségként élte meg a második helyet
Fotó: AFP

Utóbb Leclerc elmondta: ha a csapat szerint ez a bokszkiállás-taktika volt az egyetlen út a dupla sikerre, elfogadja a döntést, mindenesetre magyarázatot vár, és legközelebb igyekszik jobban képben lenni a taktikai variációkkal.

Az F1-vb pontversenyét a most negyedikként célba ért címvédő Lewis Hamilton (McLaren) vezeti 296 ponttal, a további élboly: 2. Valtteri Bottas (McLaren) 231 pont, 3. Leclerc 200, 4. Max Verstappen (Red Bull) 200, 5. Vettel 194.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?