KIAJOBB

Baráti rangadó, Dárdai és Lőw egymásnak feszül

Szombaton ismét szembe kerül egymással a Bundesligában Dárdai Pál és Lőw Zsolt. Amíg azonban korábban futballistaként csatáztak, most edzőként ütköznek meg.
  • Szerző: Ripost

Magyar érdekeltségű csúcsrangadót játszanak szombaton a német élvonalban, ahol a második helyezett RB Leipzig a harmadik Herthát fogadja. Előbbi csapatnál Lőw Zsolt pályaedzőként, utóbbinál pedig Dárdai Pál vezetőedzőként tevékenykedik.

Korábban játékosként többször is egymásnak feszültek a Bundesligában, trénerként azonban először meccselnek. Lőw Zsolt a %RIPOST%-nak elárulta, 2014 szeptemberében kis híján együtt dolgoztak.

"Jó viszonyban vagyunk, Dárdai Pali engem is hívott segítőnek, amikor átvette a szövetségi kapitányi posztot Magyarországon. Én akkor a Salzburg másodedzőjeként dolgoztam, és nemet kellett mondanom, mert nem engedték meg, hogy egyszerre két pozícióban legyek. Viszont egyszer majd biztosan együtt fogunk dolgozni!"

Lőw ma még pályaedzőként munkálkodik, de hamarosan követheti Dárdai Pál példáját, és vezetőedző lehet.

"Négy-öt éve még azt mondtam volna, hogy örökre pályaedző leszek, mert ez illik leginkább a karakteremhez. Szeretem, hogy a játékosokkal nem kell megtartanom a három lépés távolságot, hozzám fordulnak magánéleti vagy szakmai kérdésekkel. Kapocs tudok lenni az edző és a csapat között.

Viszont rengeteget tapasztaltam, már motoszkál bennem, hogy a jövőben akár vezetőedzőként is dolgozhatnék.

A szombati meccsnek Dárdai és Lőw mellett még két magyar szereplője lesz, Gulácsi Péter a lipcseiek kapuját védi, míg Petry Zsolt a berlini klubnál kapusedzőként dolgozik – Kalmár Zsolt a Leipzig tartalékcsapatának tagja.

Mindkét gárda vereséggel melegített a rangadóra, az újonc lipcseiek egy hete kikaptak az Ingolstadttól, a berlinieket pedig a Werder Bremen verte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?