KIAJOBB

Cseh Laci elkeseredett bejelentést tett a jövőjéről

Már az olimpiai szereplésében sem biztos a világklasszis magyar úszó. Márciusban minden eldől?
  • Szerző: vav

Váltóban három bajnoki címmel és egy ezüstéremmel, egyéniben viszont – hozzá mérten csalódást jelentő – egy-egy ezüsttel és bronzzal zárta a kaposvári rövid pályás országos bajnokságot Cseh László. A 34 éves magyar úszó a 2017-es budapesti nagymedencés világbajnokság óta nem találja régi önmagát. Az ob után is keserűen nyilatkozott a jövőjéről és a terveiről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Úgy érzi, gyakran befeszül, behúzott kézifékkel úszik
Fotó: musz.hu

„Az a helyzet, hogy ugyanolyan rosszul megy az úszás, mint eddig bármikor a 2017-es vb óta. Az edzésen megfelelő minden, baromi jó munkát végeztünk az ősszel, aztán a versenyeken befeszülök. Olyan állapotba kerülök, hogy aztán a döntőkben behúzott kézifékkel úszom. (...) Nem az edzettségen múlik, azzal továbbra sincs gond, bírom a melót”

– mondta a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Cseh a szövetség honlapjának.

„Igazából az lenne az ideális, ha az agyamat valahogy totál ki lehetne kapcsolni, vagy automata üzemmódba állítani, amikor felállok a rajtkőre. Sokan mondják, én már mire feszülök egy ilyen pályafutás vége felé?! Ám ez vagyok én, nagyon nem mindegy, mit produkálok, ráadásul annyira feljavult az egész magyar úszósport, hogy amikor rosszul megyek, az ma már sokkal feltűnőbb, mint régebben”

- mondta Laci, aki eltökélte: elkezd dolgozni ezen a – vélhetően lelki eredetű – problémáján.

„A márciusi országos bajnokságig szeretném rendbe tenni az egészet, mert ha nem, és ugyanez a szenvedés lesz, akkor ki sem jutok az olimpiára, vagy ha kvalifikálnék is, nem lenne értelme ott küszködni”

- jelentette ki Cseh, akit megért és támogat Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is.

„Természetes, hogy fellép ilyen helyzet, hiszen a pályafutása vége felé jár. Bennem is volt anno feszültség, amikor Darnyi Tamás elvert 400 vegyesen. Láttam Laci úszásait, a technikájával nincs baj, de ebben a sportágban is fejben dől el a verseny. Elképzelhető, hogy speciális szakember segítségét veszi majd igénybe. A szövetségtől természetesen minden támogatást megkap”

– mondta Wladár a Blikknek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?