KIAJOBB

Végre egy igazán jó hír, óriási öröm érte a Dárdai családot

Két bátyja, Palkó és Marci nyomdokain lépdel előre Dárdai Bence is a focikarrierjében. Mérföldkőhöz érkezett az ígéretes pályafutásában.
  • Szerző: Ripost

A Hertha borzalmas szezonrajtja (háromból három vereség a Bundesligában) után ráfért Dárdai Pálra ez a remek hír: két idősebb után a legfiatalabb fia, Dárdai Bence is bemutatkozott a német korosztályos válogatottban.

Elégedett lehet a fiai fejlődésével Dárdai Pál: Palkó és Marci után már Bence is német U-válogatott

Elégedett lehet a fiai fejlődésével Dárdai Pál: Palkó és Marci után már Bence is német U-válogatott
Fotó: AFP

Az otthon Ibrahimovicnak is hívott tehetséges középcsatár a posztjának kijáró mezszámmal, kilencesben volt tagja az U16-os válogatott kezdőcsapatának, amely a héten 3-3-ra végzett az osztrák korosztályos csapat ellen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bence Dardai (@bencedardai) által megosztott bejegyzés

„Boldog vagyok, hogy bemutatkoztam”

- írta a testvéreihez hasonlóan Berlinben született ifjú Hertha-focista (az alábbi fotón középen, 9-es mezben), egy német zászló kíséretében az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DFB-Junioren (@dfb_junioren) által megosztott bejegyzés

Az idősebb Dárdai fivérek közül a már Székesfehérváron játszó 22 éves Dárdai Palkó korábban az U18-as, U19-es és U20-as német válogatottakban szerepelt. Öccse, a 19 évesen már a Hertha alapemberének számító Dárdai Márton pedig az U16 óta hivatalos a legjobbak közé, legutóbb az U19-esek között lépett pályára.

Palkó tavasszal csak sérülése miatt maradt le a magyar U21-esek hazai Eb-szerepléséről. Marci esetében apjuk szerint még akár két-három évig türelmesnek kell lenni, majd töretlen további fejlődés esetén dönthet, magyar vagy esetleg német válogatott akar-e lenni. Bencének nyilván még sokkal több ideje van minderre.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?