KIAJOBB

Óriási jutalmat kap Dárdai középső fia az érettségi után

A 19 éves Dárdai Márton újonc védő létére már a Hertha BSC sztárja a német sajtó szerint. A jutalom sem marad el a májusi érettségi után.
  • Szerző: Ripost

Nem túlzás, berobbant Dárdai Márton a labdarúgó Bundesligába az idei szezonban. „Egyike a kevés pozitívumnak ebben a gyenge berlini szezonban” – írta róla a Bild legfrissebb cikkében, amelynek a címe: „Új szerződést kaphat a Hertha-sztár”. Ebből kiderül: a 19 évesen alapemberré vált ballábas védőnek (esetleg védekező középpályás) a bennmaradás kiharcolásán túl is van még egy nagy feladata a jól megérdemelt jutalma előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Marci (balra) a Dortmund ellen is megállta a helyét

Dárdai Marci (balra) a Dortmund ellen is megállta a helyét
Fotó: AFP

Már Bruno Labbadia is nagyon dicsérte és játszatta is ősszel a német élvonalban, aztán a menesztése után kinevezett régi-új edzőnél, Dárdai Pálnál végképp alapemberré vált korábbi szövetségi kapitányunk középső fia.

Dárdai Márton már tárgyal az új szerződéséről

A német vagy magyar felnőtt válogatottságra is eséllyel pályázó Dárdai Márton villámgyors fejlődését rövidesen új, immár profi szerződéssel honorálja a Hertha. Erről már meg is kezdődtek a tárgyalásaik.

„Már leültünk beszélni. Szeretnénk a lehető legjobban a klubunkhoz kötni azokat a fiatal játékosokat, akik jól teljesítenek”

- mondta Arne Friedrich sportigazgató a jelenleg 2022-ig élő szerződés további három évvel (2025-is) történő meghosszabbításáról – nyilván a jelenleginél jobb anyagi feltételekkel.

Dárdai Mártonnak addig azonban még az érettségit is le kell tennie májusban, ezért az edzések és meccsek mellett rengeteget tanul is.

„Márton szorgalmas és nagyon ambiciózus fiú”

- reagált erre büszkén Dárdai Pál, de középső fia játékára is kitért:

„A tízméteres sprintek során a legjobb tízbe tartozik nálunk. A harminc métert is négy másodperc alatt futja. A hosszú labdái pedig a fegyverei. Nem akármilyen labdákat ad, oda mennek, ahová akarja, ráadásul élesen.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?