KIAJOBB

Dárdai Pálnak is keresztbe tett a koronavírus

A lehető legjobbkor jött az ajánlat a Hertha felnőttcsapatától.
  • Szerző: SK

Visszatérése után a hatodik meccsén szerezte meg első győzelmét Dárdai Pál a Hertha Berlin kispadján. A kiesés elől menekülő csapat január végén nevezte ki régi-új mesterét, akinek a sikertelen rajtjában szerepet játszott a nehéz sorsolás is. Az Augsburg elleni siker után Dárdai Pál kiemelte, őt és csapatát is megviselték a koronavírus-járvány okozta lezárások.

„Miután tavaly nyáron ismét munkába álltam a Herthánál, boldogan edzettem az U16-os gárdát. Jól mentek a dolgaink, ám a fránya koronavírus keresztbe tett nekünk is. Idővel azon kaptam magam, hogy hiányoznak a hétvégi meccsek” – mesélt a tünetről a Nemzeti Sportnak Dárdai.

Dárdainak hiányoztak a hétvégi meccsek
Fotó: AFP

Az Augsburg elleni siker után sem vár könnyű sorsolás a Herthára, Dárdai Pál tudja, hogy koronavírus ide, vagy oda, most már meglepetést kell szerezniük a nagyok ellen is.

„Két kemény mérkőzés előtt állunk, előbb Dortmundba megyünk, majd a Leverkusent fogadjuk. Mindkét meccset nem veszíthetjük el, az egyiken jó lenne legalább egy pontot szerezni. Kedvező előjel, hogy az Augsburg ellen bizonyítottuk, képesek vagyunk nyomás alatt is jól teljesíteni. Ahogy abba is kapaszkodhatunk, hogy az eddigi erős ellenfeleinket megizzasztottuk. Ennélfogva az előttünk álló hétvégére sem kellemes dortmundi városnézést tervezünk, hanem egy bravúrt, mert a mi helyzetünkben az sokat jelentene ” – véli a szakember.

A csapat most a 15. helyen áll a bajnokságban, három pontra a kiesést jelentő 17. helytől. Dárdai bízik benne, hogy most jó formába kerül az együttes és szó sem lesz búcsúról.

„Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: ne essünk ki!” – adta ki a jelszót Dárdai.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?