Létrehozva: 2016.01.30.

Dzsudzsák-effektus: elásta magát válogatott focistánk?

Futball helyett az arab olajsejkek pénzét választotta. Közelebb került Európához, de távolabb az igazi labdarúgástól. 27 évesen már a nyugdíjra gondol?

Tavaly a válogatott Eb-pótselejtezői, illetve az amerikai teljesítménye (kupagyőzelem, 10 gól, köztük az év legszebbjének választott szólótalálat) miatt is dicsérhettük Németh Krisztiánt. Csak két dolog hibádzott: nagyon messze került Európától, és viszonylag keveset keresett a Sporting Kansas City erősségeként.

Most mindkettőt orvosolta egy meglepő döntéssel: Katarba igazolt! Mégis kap hideget-meleget a lépéséért a csalódott magyar szurkolóktól.

A hétszeres katari bajnok Al-Garafa 3 millió dollárt fizetett a magyar csatárért. A klub elnöke az uralkodóház tagja, az Al-Dzsazíra pánarab tévétársaságot is vezető Hamed bin Tamer al Tani sejk. Edzőként korábban a világhírű „Fehér Pelét”, Zicót is foglalkoztatta, most a portugál Pedro Caixinha a szakvezető.

Németh előtt olyan sztárok is degeszre keresték már magukat az Al-Garafánál, mint például a 84-szeres brazil válogatott Zé Roberto (37 évesen), 40-szeres válogatott honfitársa, Juninho (35-36 évesen), a Liverpoollal BL-győztes, 41-szeres francia válogatott Djibril Cissé (32 évesen), vagy éppen a kétszeres Bundesliga-gólkirály ghánai Tony Yeboah (36 évesen).

Csak hát jól látható: mindannyian pályafutásuk vége felé, levezetésként mentek oda pénzt keresni a „nyugdíjba vonulásuk” előtt. Ehhez képest Némó 27 éves, és élete legjobb formájában játszik. De az vesse rá az első követ, aki nemet mondana évi százmilliókra! Ugyanakkor kérdés, nem mondhat-e le ezzel a fejlődéséről, és az Eb-szereplésről.

Korábban a %RIPOST% már beszámolt arról, hogy az évi 250 ezer dolláros (mintegy 72 millió forint) gázsija a töredéke volt a hasonló teljesítményt nyújtó MLS-sztárokénak. A dúsgazdag arab emírségben garantáltan az eddigi fizetése sokszorosát teheti zsebre. Igaz, onnan az Eb-keret összetartásain is könnyebben részt vehet – hiszen az átigazolásáról nyilván egyeztetett Bernd Storck szövetségi kapitánnyal.

Az amerikai híradások kiemelik: ha a katariak továbbadják Némethet, akkor részesedést kap a Sporting. Valószínűsítik, hogy az esetleges jó Eb-szereplés után, nyáron a magyar támadó továbbáll 10 éves profi pályafutása 10. klubjától is.

Ettől még a magyar szurkolók csalódottak a lépése miatt. Erről tanúskodnak a híradások alatt, és a hivatalos Facebook-oldalán özönlő kommentek is. Sokan vonnak párhuzamot Dzsudzsák Balázs előbb az Anzsihoz, majd a Bursasporhoz igazolásával. Akkor szintén nagyon csalódottak voltak a drukkerek.

A legpozitívabb még az a hozzászóló, aki feltételezi: Némó azért igazolt a Perzsa-öbölbe, hogy a 2022-es katari világbajnokságra tekintettel már most akklimatizálódjon az ottani viszonyokhoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok

KIAJOBB

„Ez nem lesz babazsúr" - kőkemény csata vár a Fradira a bajnoki cím után

KIAJOBB

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

KIAJOBB

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban