KIAJOBB

„Egyik csapatnak sem járt volna tizenegyes” – őszinte nyilatkozat a Fradi BL-meccséről

A magyar bajnok 2-0-ra is vezetett, végül a szakértő szerint bírói segédlettel egyenlített Norvégiában.
  • Szerző: SK

A szerencsével sem állt hadilábon a Ferencváros focicsapata Norvégiában a Molde elleni BL-selejtezőn. Az odavágón 2-2-es állásnál két kérdéses eset is volt a tizenhatoson belül, a norvégok végül nem kaptak büntetőt, a Fradi pedig igen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A Bede Ferenc korábbi FIFA-játékvezető véleményét kérte ki, szerinte egyik esetben a videobíró, a másikban pedig a spanyol játékvezető hibázott.

„A norvégok akciójánál a Ferencváros játékosa természetes testhelyzetben tartotta a kezét, amikor hozzáért a labda. A bíró itt teljesen helyesen szögletet ítélt, a VAR pedig ott hibázott, hogy rászólt a játékvezetőre. Ezt az esetet vissza sem kellett volna nézni, biztosan nem kellett büntetőt ítélni, mint ahogy a játékvezető nem is ítélt” – mondta lapunknak Bede Ferenc, aki a Ferencváros megadott tizenegyesét is objektíven ítélte meg.

A Fradi 2-0-s előnyről került hátrányba, amikor is jött a kérdéses szituáció.

„Annál jobban nem lehet a test mellé szorítani a kezet, mint ahogy azt a norvég védő megtette. Itt a játékvezető hibázott, amikor tizenegyest adott” – ismerte el a szakember.

A kérdéses szituáció a videóban 1 percnél.

Ihor Haratin egyenlítőgólja végül nagy esélyt adott a Fradinak, a csapat itthon akár már egy gólnélküli döntetlennel is bejuthat a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?