KIAJOBB

„Egymásra találtunk” – ezért váltott Késely Ajna kilenc év után

Az úszónőnek fontos döntést kellett hoznia pályafutásával kapcsolatban.
  • Szerző: SK

Kilenc év után váltott edzőt Késely Ajna, aki Turi Györgyöt cserélte le az olimpia után. Az úszónő elmondta, nem egyik pillanatról a másikra született meg a döntés, mely szerint a jövőben a pályafutását most befejező Bernek Péterre esett a választása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ajna a Borsnak elmondta, hogy Turi Györgytől egy hosszabb beszélgetésen búcsúzott el.

Fotó: MUSZ/Derencsényi István

„Kilenc hosszú évet dolgoztam együtt Gyuri bácsival, akinek nagyon sokat köszönhetek. Korábban még úgy gondoltam, jó lenne folytatni a közös munkát, de aztán rájöttem, környezetváltásra van szükségem, hogy tovább fejlődhessek.”

Amikor Bernek bejelentette, hogy végleg kiszáll a medencéből, már suttogták, hogy edzőként folytatja és Ajnát segíti a továbbiakban.

„Mindenki arra kíváncsi, hogy mit várok a közös munkánktól, egyáltalán miért döntöttem, hogy Bernek Péterrel készülök a továbbiakban – folytatta. – Nem tagadom, sok edző neve felmerült a gondolataimban, de beszélgetéseink során kiderült, hogy Péternek is volt egy nagy környezetváltása, ami tovább lendítette a karrierjében. Persze, kíváncsi voltam, szakmailag hogyan képzeli el a folytatást, mert reméltem nem csak nagy ígérgetés lesz a dologból. El kell mondanom, szerintem jól döntöttem, úgy érzem, egymásra találtunk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?