KIAJOBB

Egyre nagyobb terhet cipel magával Hosszú Katinka

Szállítja az aranyérmeket, de hogy lehet ezt bírni? Szükség van edző-férje, Shane Tusup segítségére is.
  • Szerző: vav

Hosszú Katinka továbbra is hasít a vízben. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk a keddi 3 aranyat megtoldotta még 4-gyel a rövidpályás úszó világkupa-sorozat berlini versenyének második napján.

 Iron Lady a 100 méteres női gyorsúszás harmadik helyével nyitott, aztán az 50 pillangó bronzérméig nyert 100 háton és 400 gyorson, majd saját világcsúcsához közeli idővel 100 vegyesen is. 400 vegyesen zárt, mai hatodik versenyében újra fölényesen győzve, egy döntős ellenfelét lekörözve!

Ugyanitt Jakabos Zsuzsanna két negyedik helye után újra eggyel maradt le a dobogóról.

Katinka 2012 óta minden évben megnyeri a bő kétmillió dollár összdíjazású vk-sorozat összetett pontversenyét – azóta vesz részt rajta… Idén az első állomáson, Chartres-ban 7 aranyat gyűjtött, most, Berlinben megfejelte még 7-tel. És a riói olimpia óta tartó körutazásnak még messze nincs vége: a harmadik viadalt hétvégén Moszkvában rendezik.

Javasolnánk a Hosszú, Tusup házaspárnak: ne cipeljék magukkal mindenhová a temérdek aranyat, meg a cikkünkben hely hiányában már nem is említett ezüst- és bronzérmeket: egy-egy viadal termését inkább küldjék haza csomagként!

 

És ezeket olvastad már?