KIAJOBB

Elárulta Szoboszlai menedzsere: ezért köszönhető Shane Tusupnak is a focista bombaformája

Hónapok óta együtt dolgoznak. Nem csak Dominik gondolkodásmódja változott előnyére, Hosszú Katinka exe számos gyakorlati területen is besegít neki.
  • Szerző: vav

Egyelőre a koronavírus okozta csúszások miatt sok a bizonytalanság Szoboszlai Dominik átigazolása körül; a topligás élcsapatok sorához hívott 19 éves magyar focista kéthetes pihenése után dönt a jövőjéről – árulta el a Nemzeti Sportnak az ügynöke, Esterházy Mátyás. A teljes egészében a sportnapilap szerdai lapszámában olvasható interjúból többek között kiderül: a menedzser folyamatosan úton van, tárgyal, most éppen Spanyolországból tért haza.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kupagyőztesként és bajnokként zárt az osztrák szezont – és az ausztriai pályafutását is?
Fotó: Instagram

Nem csoda, hogy sorban állnak az osztrák Bundesliga legjobbjának választott középpályásért, hiszen a kényszerszünet után a világ egyik legjobb formában játszó labdarúgója lett. Most már nem titok, ez annak a munkakapcsolatnak is köszönhető, amiről eddig jobbára csak találgathattunk, következtethettünk a közösségi oldalakon olvasható kölcsönös üzeneteikből. Nevezetesen, hogy Szoboszlai káprázatos fejlődését immár hónapok óta Hosszú Katinka amerikai exe, az úszóedző és motivációs tréner Shane Tusup is segíti.

Kiderült, mi mindenben segíti Tusup a fiatal magyar focista nemzetközi klasszissá érését
Fotó: Instagram

 

„Edzeni nem tudok helyette, gyakorolni a szabadrúgásokat főleg nem, de azon vagyunk, hogy minél több szakember segítse a fejlődésben. Nem titok: már januárban felkértük – de ez az igény is Dominiktól jött – Shane Tusupot, hogy nézze meg, hogyan javítható Dominik erőnléte, táplálkozása, illetve javulhat-e a pihenés minősége. Különedzések, étkezési tanácsok, az alvás vizsgálata – mindenféle területen tudatossá tettük az életét. A különmunka pedig a vírus okozta leállás közben különösen nagy értelmet nyert”

- mondta többek között Esterházy, majd hozzátette:

„Salzburgban minden edzés és mérkőzése után kifüggesztik a fizikai eredményeket. Amióta újraindult az osztrák bajnokság, Dominik minden alkalommal ott van a rangsor elején. Látja, hogy milyen visszacsatolás ez a munkájáról, az edzője mondta a napokban, milyen profi hozzáállású labdarúgóvá fejlődött.”

És ezeket olvastad már?