KIAJOBB

Emberfeletti, ahogy Hosszú Katinka bírja a tempót

Hét döntőt úszott, és csak négyből négy arany után fújta ki magát az Iron Lady. Cseh László is nagyot alkotott, de Gyurta Dánielnek is érdemes volt figyelnie.
  • Szerző: vav

Szinte az egész délutánt a medencében versenyezte végig Hosszú Katinka a luxemburgi nemzetközi pénzdíjas úszóviadalon. Na jó, olykor kiszállt a vízből, hogy átadja a helyet a férfiaknak, vagy melegítés-nyújtás közben felugorjon a dobogó tetejére egy-egy eredményhirdetéskor.

Az Iron Lady a szombati 7 (!) döntőjéből az első 4-et megnyerte, csak utána kezdett fáradni a nagy hajtásban.

Amilyen nagy fölénnyel nyerte a pénteki nyitónapon a 400 méteres vegyesúszást, legalább annyira nem volt ellenfele 200-on sem. Katinka mögött, az őt 4 másodperces hátránnyal követő, másodikként célba csapott Jakabos Zsuzsanna is simán megelőzte a brit Hannah Mileyt és a spanyol Mireia Belmontét.

Katinka ezen kívül 200 gyorson, 50 pillangón és 100 háton is új versenyrekorddal győzött. Aztán az edzésként felfogott folytatásban, 200 mellen a 9., 200 pillangón a 10. (itt Jakabos bronzot nyert), 50 gyorson pedig a 7. helyen végzett.

A férfiaknál 200 vegyesen és 200 pillangón Cseh László is fölényesen, új versenyrekordot felállítva nyert, majd 50 pillangón második lett. Utóbbin Takács Krisztián ötödik, 50 gyorson bronzérmes.

200 mellen Gyurta Dániel egyik nagy ellenfele, a német világ- és Európa-bajnok Marko Koch tartott erődemonstrációt 2:07.69-es idővel.

És ezeket olvastad már?