KIAJOBB

Ennyit kaszált Hosszú Katinka két hónap alatt

Elfáradt, de nagyon is megérte! Kifizetődött, hogy az olimpia után, pihenés helyett végigdolgozott még pár hetet.
  • Szerző: vav

Továbbra is csak saját magával, illetve az órával versenyez Hosszú Katinka. Rio háromszoros olimpiai bajnoka tíz arany- és két ezüstéremmel zárta az úszók rövidpályás Világkupájának utolsó versenyét. A sorozatot pedig összetettben fölényes győzelemmel, és degeszre tömött bukszával.

A kilenc versenyt számláló sorozat utolsó, hongkongi állomásán, vasárnap 100 méteres hátúszásban, 200 pillangón, 400 gyorson, 100 és 400 vegyesen sem talált legyőzőre Katinka. Egyedül 100 gyorson csapott célba másodikként.

"Nem mondom, hogy friss vagyok, de nem hiszem, hogy bárki is friss lenne a kilenc állomás után. Rengeteget utaztunk is, nyilván

Riót is figyelembe véve ez egy nagyon hosszú év volt

- összegezte a versenyszezont Hosszú Katinka.

Ugyanakkor ezek a pénzdíjas versenyek bizonyos tekintetben sokkal könnyebbek a nagy világeseményeknél, kivált az olimpiánál:

"Itt határozottan sokkal kevesebb a stressz. Jövök és végzem a dolgom, szeretek versenyezni, de nem is kell aggódnom, nem kell számolgatnom a pontokat. Mentálisan sokkal könnyebb."

A 2,178 millió dollár (614 millió forint) összdíjazású vk-sorozat 100 ezer dolláros (28 millió forint) különdíját megszakítás nélkül ötödik alkalommal nyerte meg a magyar Vaslady. Ehhez jön a három-három versenyt számláló szakaszok győztesének járó 50-50 ezer dollár: Katka mindhármat megnyerve besöpört összesen 150 ezret (ez forintban kifejezve: újabb 42 millió).

Ezen, és a világcsúcsokért járó bónuszokon túl minden egyes versenyszámban elért dobogós helyezésekért járt pénzdíj. Hosszú esetében ez csak Hongkongban 17 ezer dollár (4,9 millió forint) volt, ehhez jönnek az előző nyolc állomás érmes pénzei.

Összességében az augusztus végén kezdődött 2016-os Világkupán

csaknem 110 millió forintot sikerült bezsákolnia!

Vagyis megéri a sok munka, utazás és versenyzés, kifizetődik úszósztárunk földöntúli szorgalma.

Ne feledjük: az olimpián elért szenzációs sikerei után, szinte pihenő nélkül vágott neki a világkupa-sorozatnak. Ha van, aki irigyli tőle a pénzt, nyugodtan csinálja utána!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?