KIAJOBB

Ez övön aluli volt a FINA-tól: drágán megfizetett Hosszú Katinka

Mélyrepülésben az úszósztár. Háromszoros olimpiai bajnoknőnket lekörözte a teniszben sikert sikerre halmozó Babos Tímea.
  • Szerző: vav

Pályafutása legfényesebb időszakát éli Babos Tímea, és a sikerek anyagilag is jövedelmezőek. Párosban világbajnok, az ausztrál nemzetközi bajnokságon pedig Grand Slam-tornagyőzelmet aratott teniszezőnő kereste a legtöbb pénzt a magyar női sportolók közül az előző évben - jelentette a Blikk. A világranglistán egyesben 43., párosban már 5. éljátékosunk 270 millió forinttal gazdagodott. Õt a fenti összeg felével, 135 millió forintos bevétellel követi az úszó Hosszú Katinka.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk főleg azért maradt el ennyivel az éllovastól, mert a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által a világkupa-sorozatban bevezetett módosítás miatt kevesebb számban indulhatott, így kisebb lett a bevétele is.

"Emellett fontos kiemelni, hogy

a tenisz jóval jövedelmezőbb sportág az úszásnál. Hosszú elérte a csúcsot, teniszezőként Babosra még óriási lehetőségek várhatnak

– emelte ki Szabados Gábor sportközgazdász.

 

Babos és Hosszú mögött, a képzeletbeli dobogó alsó fokán a Győr kézilabdázója, Görbicz Anita áll, körülbelül 60 millió Ft/év „mutatóval”.

"Régen azt hittem, ha sok pénzem lesz, mindent megveszek, amit csak kinézek magamnak. Most már máshogy gondolkodom, próbálom a jövőmet építeni, okosan beosztani a pénzt. Ebből szeretném megteremteni a nyugodt hátteret a családomnak"

- idézte a lap a keresetével kapcsolatban Hosszú Katinkát.

"Nem az a sportoló vagyok, akit a pénz motivál. Örülök a keresetemnek, de ahol nyilvántartják a pénzdíjaimat, azt nem közlik, hogy mennyit költöttem. A tenisz nagyon drága sport, sokba kerül például az edzői csapatom, a rengeteg utazás és a tréning is"

- hangsúlyozta a pénzdíjakról Babos Tímea.

Nemzetközi összehasonlításban is a teniszezőnők keresik a legtöbbet, még a doppingvétségen ért korábbi éllovas, Marija Sarapova visszaesése után is. A legtöbbet (8,8 milliárd forintot) az amerikai Serena Williams zsebelte be, őt német kolléganője, Angelique Kerber (5,1 milliárd forint) és az amerikai autóversenyző, Danica Patrick (4,9 milliárd forint) követik.

És ezeket olvastad már?