KIAJOBB

Fura trükköt vetett be Dárdai a legfontosabb meccse előtt

Pszichológusnak sem lenne utolsó a Hertha magyar edzője. Levette a terhet a játékosai válláról.
  • Szerző: vav

A válogatott szünet után, hétvégén újra beindul a német labdarúgó-bajnokság, ráadásul Dárdai Pál és csapata számára tán a tavasz legfontosabb meccsével. Pedig szombaton 15.30-tól nem a Bayern München vagy a Borussia Dortmund lesz a berliniek ellenfele, "csak" a kieséstől menekülő, 15. Wolfsburg.

A 11. Hertha hét fordulóval a vége előtt 10 ponttal előzi meg a Volkswagen-gyári csapatot. Márpedig ha szombaton ez a különbség 13-ra hízik, akkor a magyar edző szerint végképp ellépnek a kiesőzónától, és megnyugodva célba vehetik akár a sorozatban harmadik Európa-liga-indulást is (csak négy pont a hátrányuk).

"Óriási esély áll előttünk. Egy győzelem után akkora lenne az előnyünk, hogy már nem kéne az esetleges kieséssel foglalkozni. És akkor a szezon hajrájában igazán felszabadultan játszhatnánk.

Különösebb elvárást senki sem támaszt velünk szemben, ez a nyugalom nagyon jót tenne a csapatnak"

- mondta Dárdai.

Az eddigi gyengécske tavasz (10 meccsből 5 döntetlen és 3 vereség mellett csak 2 győzelem) olykor feszültséget okoz a Herthánál, ezért a Wolfsburg elleni vízválasztó előtt a tréner bevetett egy pszichológiai trükköt.

"Eddig mindig négy mérkőzéses szakaszokban gondolkodtunk, amelyekre mi edzők megjelöltünk az elvárt pontszámot. Ez néha plusz nyomást jelent a játékosoknak, különösen egy-egy vereség után, ha veszélybe kerül a cél elérése. Ezt most feloldottuk, felhagytunk az egésszel. Nincs más cél, mint megnyerni a következő meccset"

- mondta Dárdai Pál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?