KIAJOBB

Kiderült Gulácsi fizetése, ő a legtöbbet kereső magyar sportoló

Ráadásul még erre a jókora összegre is ráígérhet a kapust csábító sztárklub. Gulácsi fizetése mögött Dzsudzsák korábbi topgázsija is messze elmarad.
  • Szerző: Ripost

Napok óta téma a német sportsajtóban, hogy Gulácsi Péter a Borussia Dortmund legfőbb kiszemeltje a kapus posztra. Az RB Leipzig magyar kapusa a hírre reagálva elmondta: a családjával együtt otthonra lelt Lipcsében, és „nagyon sok mindennek kellene történnie” ahhoz, hogy magától távozzon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bild szerint ugyanakkor ez egyben üzenetként is felfogható a kényszerhelyzetbe került dortmundiaknak, hogy a tárgyalások során feljebb srófolja az árát. Gulácsi fizetése jelenlegi klubjánál a második legmagasabb, de a sárga-feketéknél nyolcan-tízen is többet keresnek nála.

Gulácsi nyártól akár Haaland (háttal) csapattársa is lehet Dortmundban

Gulácsi nyártól akár Haaland (háttal) csapattársa is lehet Dortmundban (Fotó: AFP)

A hullámvölgybe került Dortmund svájci kapusa, Roman Bürki mostanában rossz formában is védett, és jó időre ki is dőlt sérülés miatt. Az ő utódának szánják Gulácsit, aki évek óta remekel Lipcsében. A szerződése ugyan 2023 nyaráig érvényes, de szerepel benne egy záradék: ennek értelmében nyártól 12,5 millió euróért (4,5 milliárd forint) kivásárolhatják. Ez a Dortmundnak aprópénz lenne a klasszis kapusért, és könnyen kínálhat a jelenleginél magasabb fizetést is Gulácsinak.

Gulácsi fizetése Dortmundban tovább nőhet

A befutott sztárok helyett hagyományosan fiatal, viszonylag olcsó focistákra építő RB Leipzignél – a Bild szerint – válogatott kapusunk a második legjobban fizetett játékos az osztrák Marcel Sabitzer mögött. Gulácsi most a bónuszokkal együtt több mint 5 millió euróval (1,8 milliárd forint) gazdagodhat évente.

Ezt a summát biztosan jócskán túl kéne licitálnia a Dortmundnak – ami aligha jelenthet gondot. Ott ugyanis sajtóhírek szerint még kispados játékosok is Gulácsiéhoz hasonló fizetést kapnak, nyolcan pedig jóval többet tehetnek zsebre. Mats Hummels például a kétszeresét, évente 10 millió eurót (3,6 milliárd forint), Marco Reus pedig 12 millió eurót (4,3 milliárd forint) keres.

Gulácsi egyébként már a lipcsei fizetésével is minden idők legjobban kereső magyar sportolójának tekinthető. Dzsudzsák Balázs korábban sajtóértesülések szerint évi 3 millió eurót keresett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?