Létrehozva: 2020.10.11.

Hiányzó focisták és nézők: válogatottunk történelmi meccset játszik Belgrádban

Mindennél fontosabb az Izland elleni Eb-pótselejtező, de a Nemzetek Ligáját is érdemes komolyan venni. Ez lesz az első szerb-magyar válogatott mérkőzés.

Két fáradt, de sikerélménnyel feltankolt csapat találkozik vasárnap Belgrádban, a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. A Szerbia-Magyarország mérkőzés zárt kapus lesz, mert a helyi hatósági szabályozás értelmében nem lehetnek szurkolók a stadionban.

Nikolics a szófiai gólöröm után Belgrádban is betalálna
Fotó: MTI

A Bulgáriában 3-1-re győztes magyar válogatott mellett a szerbek is nyertek csütörtökön az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonásában. Marco Rossi csapatának következő ellenfele Norvégiában hosszabbítás után lépett tovább (2-1).

A sűrű program és a különböző okokból – de főleg a koronavírus-helyzettel összefüggésben – hiányzó játékosok miatt olasz szövetségi kapitányunk legalább három-négy focistát tervez cserélni a kezdőcsapatban.

Ketten már biztosan nem léphetnek pályára Szerbia ellen a szófiai tizenegyből: egyrészt Sallai Rolandnak vissza kell térnie a Freiburghoz, hogy a helyi karanténszabályok betartásával rendelkezésére állhasson német klubjának a következő találkozón, másrészt Orbán Willi ezúttal pihenőt kap. Az RB Leipzig védője mérkőzéshiánnyal küzd, így a szokásosnál több időre van szüksége a regenerációhoz. Rajtuk kívül további egy-két változtatás várható.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 3. forduló

Vasárnap, 20.45: Szerbia–Magyarország (tv: M4 Sport)

„Sok új játékos van a keretünkben, és a pályára lépők közül többen ma láthatóan szenvedtek a nyomástól, kicsit megbicsaklottunk a teher alatt. Meg kell értenünk, miért nem ment a játék, és ki kell javítanunk a hibáinkat a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A legfontosabb számunkra természetesen az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtező, de szeretnénk jól teljesíteni a Nemzetek Ligájában is”

- mondta a szófiai győzelem után, a mutatott játék miatt kritikus Rossi.

A fontos idegenbeli győzelem ellenére sem volt elégedett a látottakkal Szófiában
Fotó: MTI

A mieink – akik a Nemzetek Ligája eddigi meccsein a törökországi bravúrjuk után hazai pályán kikaptak Oroszországtólmár egy döntetlennel is biztosan megtartanák második helyüket a csoportban. A szerbek eddig vereséget szenvedtek Moszkvában, majd otthon gól nélküli döntetlent játszottak a törökökkel.

Érdekesség, hogy a két válogatott még soha nem csapott össze egymással, amióta Jugoszlávia felbomlott, azaz Szerbia és Magyarország között ez lesz az első hivatalos labdarúgó-mérkőzés - emelte ki az MTI.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.

A csoport állása két forduló után: 1. Oroszország 6 pont (6-3), 2. Magyarország 3 (3-3), 3. Törökország 1 (0-1), 4. Szerbia 1 (1-3).

A csoport további programja

  4. forduló (október 14.): Oroszország-Magyarország, Moszkva 20.45 Törökország-Szerbia 20.45   5. forduló (november 15.): Törökország-Oroszország 18.00 Magyarország-Szerbia, Puskás Aréna 20.45   6. forduló (november 18.): Magyarország-Törökország, Puskás Aréna 20.45 Szerbia-Oroszország, Belgrád 20.45

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok

KIAJOBB

„Ez nem lesz babazsúr" - kőkemény csata vár a Fradira a bajnoki cím után

KIAJOBB

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

KIAJOBB

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban