KIAJOBB

Horvát-magyar: újra csodát tenne Rossi doktor csapata

Jöhet a kapitány specialitása? Minden ellenünk szól Splitben, mégsem adja fel a magyar labdarúgó-válogatott, sőt!
  • Szerző: vav

Gyakorlatilag minden ellenünk szól a csütörtök esti (20.45, tv: M4 Sport) Horvátország-Magyarország mérkőzésen – kivéve, hogy válogatottunk is a pályán lesz a spliti Poljud-stadionban, és futballistáink újabb, minden eddiginél nagyobb hőstettet akarnak végrehajtani az álmuk, a budapesti Eb-szereplés érdekében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Wales legyőzése után így ünnepeltek
Fotó: mlsz.hu

Az esélyek a vb-ezüstérmes horvát világsztárok mellett szólnak, Marco Rossi szövetségi kapitány és csapata mégsem keresi előre a mentségeket. Pedig nem nehéz érvelni a hazaiak mellett.

Góliát fogadja Dávidot

A horvát válogatott a játékereje és a kerettagok Transfermarkt-értékei alapján is kimagaslik a csoportból. Ha hibázott is az eddigi meccsein (kikapott Budapesten, ikszelt Bakuban), hazai pályán eddig mindkét meccsét megnyerte és vezeti a tabellát.

Megrázzák magukat a sztárok?

Négy pontra megléphetnek tőlünk, azaz a horvátok számára is döntő fontosságú a meccs.

Fotó: MTI

 

A Liverpoolban, a Realban, a Barcelonában, a Bayernben és más topligás csapatokban légióskodó csillagaik – az aranylabdás Luka Modric vezérletével – pont akkor képesek megrázni magukat, amikor igazán kell.

Tartalékos magyarok

Magyar részről legalább ennyire aggasztó, hogy több alapemberünk eltiltás vagy sérülés miatt nem játszhat.

A védelemből Baráth Botondot, a középpályáról Nagy Ádámot, Szoboszlai Dominikot és a beugróként szóba jöhető Kalmár Zsoltot és Pátkai Mátét is pótolni kell – pont a pálya közepén, ahol a horvátok a legjobbak.

Fél éve már sikerült

Csakhogy a mieink egyszer már bizonyították: jó napot kifogva képesek legyőzni a sokkal esélyesebb horvát sztárcsapatot is.

Március 24-én 2-1-re legyőzték a horvát sztárokat
Fotó: MTI

 

A márciusi 2-1-es sikerünk előtt is ugyanúgy legyőzhetetlennek tűnt a vb-döntős szomszéd, aztán mégis pont nélkül maradt a budapesti Groupama Arénában.

Hősöket akar a kapitány

Nagy taktikus szövetségi kapitányunk is tudja, ilyen körülmények között mi vezethet eredményre.

Fotó: mlsz.hu

 

„Ingyen nem adjuk a bőrünket. Bármi is lesz az eredmény, a lényeg, hogy szemtől szembe az elejétől a végéig küzdjünk. Mint a filmbéli Rettenthetetlen, harcoljunk minden egyes fűszálért az utolsó csepp vérünkig”

– idézte Rossit a Sportske Novosti.

Doktor Rossi, a specialista

A Marco Rossival interjút készítő horvát napilap újságírója felvetette: az olasz szakembernek akár doktori címe lehetne abból, hogyan kell vert helyzetből, esélytelenként legyőzni a favoritot. Így tett 2017-ben a Honvéd bajnoki címénél, vagy éppen pont a horvát válogatott elleni márciusi sikernél is.

„Csak azért, mert nem volt más lehetőségem – válaszolta nevetve Rossi. – Bárcsak dolgozhattam volna esélyes csapatnál is! Játékosként és edzőként mindig tisztában kellett lennem a realitással. Az Isten adta tehetséget nem befolyásolhatod, de keményen dolgozva kihozhatod belőle a legtöbbet. Munkával és professzionalizmussal a lehető legjobban kijátszhatod a meglévő lapjaidat.”

 

És ezeket olvastad már?