KIAJOBB

Kiakadtak a rajongók, Hosszú Katinka hallgat

Szórakozásnak indult, csúnya lett az Hosszú Katinka delfines kalandjának a vége.
  • Szerző: SK

Egy vidám képpel óriási lavinát indított el saját közösségi oldalán Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő dubaji edzőtáborozása kikapcsolódásként egy delfináriumot látogatott meg. Az egyik állatot legjobb barátjaként jellemezte.

Hosszú Katinka arra biztosan nem számított, mekkora kommentáradatot indít el a bejegyzése. Az ugyanis köztudott, hogy a delfinek nem önszántukból élnek ebben a mesterséges környezetben, melyben egyáltalán nem boldogok. Sokak szerint állatkínzás amit tesznek velük, Hosszú pedig ezt népszerűsítette. Még azokat is felháborította, akik mindig szurkolnak neki.

„Ezt kár volt Katinka. Nagy csalódás vagy most,sajnos. Pedig eddig a győztest, a bajnokot, a motivációt jelentetted számomra.Aki rabságban élő, családjuktól elszakított, kitudja milyen módszerekkel idomított/kínzott vadállatokkal vidáman pózol, azzal én nem tudok semmilyen formában közösséget vállalni, legyen az akár egy többszörös olimpiai-, világ-, európa bajnok. Neked egy selfie, egy Facebook poszt, néhány ezer like. Neki az élethosszig tartó bezártság. Népszerű közszereplőként kicsit felelősségteljesebb (közösségi) médiamegjelenést vártam volna tőled. Én mindenesetre most léptem a követőid közül.Ez nekem nem okoz örömet, sajnálom hogy neked igen.” – írja az egyik hozzászóló, aki széles elismerést váltott ki véleményével.„

Valaki a delfinek szemszögéből közelítette meg a helyzetet:

Vajon hány „új barátra” van hitelesítve egy ilyen állat? Mennyit bír ki mielőtt elpusztul? Ma hányan voltak nála? Van egy napi limit, hogy hány barátságot kell kössön, vagy csak dolgozik sötétedésig? Micsoda élet lehet!

Egy fontos kérdés még felmerült: Hosszú Katinka mindig is odafigyelt a rajongóival való kapcsolattartásra. A ”botrányra„ immár második napja nem reagált. Miért?

 

 

És ezeket olvastad már?