KIAJOBB

Hosszú Katinka elárulta, mi hiányzott neki korábban

Alig várta az új edzőjével megkezdett, kőkemény munka folytatását. Nyerő párost alkotnak Petrov Árpáddal.
  • Szerző: vav

Sikert sikerre halmozott Hosszú Katinka a Duna Arénában. Az eredményei és a nyilatkozatai is arra utalnak: háromszoros olimpiai bajnoknőnk végképp túl van a nehezén. Egyenesbe jött a magánéleti válsága után, ragyogó párost alkot új edzőjével, Petrov Árpáddal.

Egyéniben négy arany- és két bronzérem, javuló időeredmények, gyilkos versenyeken aratott nagy győzelmek, és a teltházas közönség ünneplése: ennél jobban nem is sikerülhetett volna Katinka számára a budapesti világkupa. Úszókirálynőnk a hosszú kihagyás után végképp bizonyította a kétkedőknek, hogy Petrov Árpád irányításával jó úton halad.

Teljesen nem vagyok elégedett, ahogy semmivel soha. De ha arra gondolok, hogy csupán két hónapja edzem úgy, ahogy nekem kell, sokkal hamarabb elértem idáig

– mondta Katinka.

Világklasszisunk az NSO Tv-nek kifejtette: gyorsan megtalálták a közös hangot Petrovval.

"Egy ilyen nagy váltásnál természetesen vannak az emberben kételyek, kérdések, ám ezeket el kell hessegetni, bele kell állni. Ha vannak hibák, azokat azonnal orvosolni kell, és ez nagyon jól megy"

– mondta Katinka, aki már alig várja, hogy folytassák a közös, kemény munkát.

Maga Petrov már a múlt hétvégi, eindhoveni sikerek után pozitívan nyilatkozott a párosukról.

"Nagyon elégedett vagyok. Jó az összhang, az edzéseken mindig megtaláljuk azt a módszert, amellyel túl tudunk jutni a holtpontokon, és őszintén meg tudunk beszélni mindent"

– mondta a Svájcból hazatért fiatal úszóedző.

Katinka a zárónapon alighogy megnyerte a 200 méteres vegyesúszás öldöklő döntőjét, már úszhatott is a 4x50-es vegyesváltóban. Korábban gyakran vállalt ilyen feszített tempót, s most újra élvezte ezt a hihetetlen megterhelést.

Még állni is nehezemre esik, de nagyon jó megint ebben a zónában lenni. Egy időben azt hittem, hogy nem fog ez nekem hiányozni, de nagyon is hiányzott

– mondta fáradtan, mégis lelkesen az M4 adásában.

A korábbi olimpiai bajnok szakkommentátor, Czene Attila elmondta: Katinka ezzel arra utalhatott, hogy a fájdalomhatáron túlra hajtotta magát.

Milliókkal gazdagodott

A budapesti világkupa-érmei egyéni számokban összesen 7000 dollárt (2 millió forintot) hoztak Hosszú Katinka konyhájára, de természetesen részesül a 4x50-es magyar mix gyorsváltó bronzérméért járó 1000 dollárból (283 ezer forint) is.

A világkupa-sorozat novemberben ázsiai viadalokkal (Peking, Tokió, Szingapúr) zárul. Az összesített győztes 150 000, a második 100 000, a harmadik 50 ezer dollárt (43, 28, illetve 14 millió forint) kap. Katinka egyelőre második a svéd Sarah Sjöström mögött.

 

És ezeket olvastad már?