KIAJOBB

„Tokió csak másodlagos” – Hosszú Katinka rejtélyesen beszélt az olimpiáról

Örül, hogy egyáltalán újra versenyezhet. Világklasszis úszónőnk szerint a májusi budapesti Európa-bajnokságon sok minden kiderül.
  • Szerző: Ripost

Remekül sikerült a tenerifei edzőtábora, de egyelőre – az elmúlt év viszontagságai, a versenyek elmaradása után érthetően – még nem érte utol korábbi önmagát Hosszú Katinka a tokiói olimpiára készülve. Háromszoros riói bajnoknőnk a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta: kellően türelmes önmagával szemben, és boldog, hogy egyáltalán úszhat és újra versenyezhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka az országos bajnokságon

Hosszú Katinka az országos bajnokságon
Fotó: Derencsényi István / musz.hu

„Kell ám idő hozzá, hogy az ember visszaérjen arra a szintre, ahol járt”

- mondta többek között Hosszú Katinka, aki így felelt a felvetésre, hogy a helyében sokan már abbahagyták volna:

„Igen, elengedni valamit talán könnyebb, én viszont elég makacs vagyok: ha már eldöntöttem, hogy a tokiói olimpiát végigcsinálom, nem szívesen engednék ebből az elhatározásomból.”

Katinka elmondta: nagyon élvezi, hogy úszhat, és élvezi azt az utat is, amin most járnia kell a régi formája eléréséért.

„Ehhez képest, hogy mi lesz Tokióban, egyáltalán lesz-e olimpia, s ha igen, hányadik leszek, csak másodlagos. Itt vagyok, csinálom, tolom!”

- mondta Hosszú Katinka, aki az olimpia előtt még nagyon várja a májusi budapesti Eb-t is, ahol „sok minden kiderülhet”.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?