KIAJOBB

Hosszú Katinka új csapatban, őrület!

Szûk elitben az Iron Lady, Csipes Tamara és Szász Emese. Javítottak a nemek arányán.
  • Szerző: vav

Három új taggal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. Csipes Tamara kajakozó, Hosszú Katinka úszó és Szász Emese párbajtőröző klubtaggá fogadó ceremóniáját tartották meg szerdán, ünnepélyes keretek között.

A Rio de Janeiróban pályafutásuk első olimpiai aranyérmét begyűjtő sportolóinkkal némileg javult a nemek aránya. Nébald György ötkarikás olimpiai najnok kardvívónk az elitklub elnökeként elmondta, hogy az eddigi 157 tagból 123 férfi és 34 nő.

A beiktatás során Csipes Tamaráról négyesbeli társa, Szabó Gabriella beszélt. Hosszú Katinkát Czene Attila, Szász Emesét pedig Szilágyi Áron, a Rióban a londoni címét megvédő kardvívó méltatta. Csipes édesapjával, Csipes Ferenccel, Szász pedig mesterével, Kulcsár Győzővel került egy klubba.

Egy ilyen klubba bekerülni presztízs, sokat kell érte teljesíteni.

Nagyszerű, hogy létezik ez a klub, ahol együtt ünnepelhetünk, megoszthatjuk egymással az érzéseinket. Nagy megtiszteltetés, hogy a tagja lehetek”

- idézte a távirati iroda Hosszú Katinkát, aki három arany- és egy ezüstérmével nem csak a magyar csapat, de a teljes olimpiai mezőny egyik legeredményesebb sztárja volt Rióban.

És ezeket olvastad már?