KIAJOBB

Hosszú Katinka újra a régi: hadat üzent a világnak

Úszósztárunk elégedetten értékel. Új edzőjével nem csak turistáskodni akarnak visszatérni Tokióba.
  • Szerző: vav

Nem véletlenül írta a %% már az utolsó, szingapúri világkupa-állomás után, hogy Hosszú Katinka az összetettbeli második helye ellenére boldog és elégedett lehet a teljesítményével. Magánéleti - és ezzel együtt szakmai - válsága miatt zaklatottan indult az éve, ősz végére mégis régi önmagát idézte az időeredményeivel és a győzelmeivel.

Új klubja, az Iron Swim honlapján ő maga is erre célzott értékelésében:

"Sokkal nehezebb volt ez a Világkupa­-sorozat, mintsem kívülről lehetett látni. Egy ilyen hosszú sorozatnak úgy lehet nekiindulni, ha nagyon edzett az ember, nekem pedig

az idei évem nem úgy telt munkával, ahogy máskor, nem volt meg az a tudatos felkészülés, ami az elmúlt években jellemzett.

Mégsem aggódtam, inkább próbáltam nyitottan kezelni a történetet, nem az elmúlt hat év Katinkájával hasonlítottam össze magamat, hanem mondjuk az első Világkupa-évembeli önmagammal. Ennek ellenére

az utolsó szakaszban már nyugodtan hasonlíthattam a tavalyival is, ami óriási siker volt számomra

- mondta hazatérése után a magyar világsztár.

Egyszerű sikerreceptet adott meg a gyors formába lendülésére:

"Beleálltam a munkába, de kőkeményen! Tudom, mit kell tenni érte, hisz voltam már ezen a szinten. Nincs ebben semmi titok, nincs mögötte más, mint kemény munka. Nagyon nehéz volt, de ettől még rettentően élveztem!"

Katinka az elmúlt hetek-hónapok tanulságát firtató kérdésre így válaszolt:

Ugyanolyan kemény vagyok, mint voltam!

- fogalmazott az úszónő.

Folyamatosan javuló formája láttán mindez egy hadüzenettel is felér a riválisai felé. Kivált, hogy Katinka és edzője, Petrov Árpád is sejtelmesen már a 2020-as tokiói olimpiára utalt.

 

Mindkettejüknek tetszik Tokió, 2020 nyarán visszatérnek:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iron Swim (@ironswimteam) által megosztott bejegyzés,

 

"Mondtam neki azt is még az út előtt, hogy Tokió fantasztikus. Õ is el volt ájulva tőle. Ha minden jól alakul, vissza is fogunk menni a jövőben"

- mondta az úszónő, de Petrov is a következő ötkarikás játékok japán helyszínének felemlegetésével zárta gondolatait, amikor a kedvenc világkupa-állomásáról kérdezték:

"Egyértelműen Tokió! Oda mindenképpen szeretnék visszamenni!"

És ezeket olvastad már?