KIAJOBB

Ilyen megnyitó még soha nem volt az Eb-ken

Az olasz válogatott korábbi legendás alakjai közül Francesco Totti és Alessandro Nesta is ott lesz a megnyitón.
  • Szerző: Ripost

Péntek este 21 órától Rómában az Olaszország-Törökország mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Egy órával a találkozó előtt rendezik meg a nyitóünnepséget, amely alaposan eltér majd a korábbiaktólírja a Metro.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tervek szerint Martin Garrix, Bono és The Edge 20 órától előadják az Eb hivatalos dalát, de csak virtuálisan jelenítik meg őket, kivetítőn lesznek láthatók az Olimpiai Stadionban. Ilyen korábban nem történt a kontinenstornákon.

Rómában rendezik a nyitómeccset

Rómában rendezik a nyitómeccset (Fotó: AFP)

Az olasz válogatott korábbi legendás alakjai közül Francesco Totti és Alessandro Nesta viszont személyesen is részt vesznek a megnyitón. A páros 2006-ban világbajnoki címet nyert az olasz csapattal, és Rómához is ezer szállal kötődnek: Totti az egész pályafutását az AS Románál töltötte, míg Nesta a másik fővárosi csapat, a Lazio csapatkapitánya volt. A tervek szerint mindketten labdákat rúgnak majd a lelátóra, így köszöntik majd a szurkolókat.

A római stadion kapacitásának 25%-át használják ki, ami azt jelenti, hogy 16 ezer néző lehet jelen.

Az Olaszország-Törökország nyitómérkőzés 21 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti. A magyar csapat kedden, Portugália ellen mutatkozik be az Eb-n.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?