KIAJOBB

Kárász Anna drámája, ő a legpechesebb magyar kajakos

Hiába ő az egyik legjobb magyar kajakozó, másodszor is lemaradhat az olimpiáról Kárász Anna. A sportoló a hazai vébé legnagyobb vesztese.
  • Szerző: sk

A pokolian erős magyar kajakmezőny és egy buta hiba miatt már második olimpiájáról maradhat le Kárász Anna. Mindezt úgy, hogy a 27 éves kajakozó nem rontott el semmit. A háromszoros világbajnok Kárász egy számban indult el a szegedi vébén, Kozák Danutával a hajójuk azonban a megengedettnél 80 dekával könnyebb volt. Mint kiderült, edzőjük, Kozák Danuta férje, Somogyi Béla ellenőrizte a futam előtt a hajót. Akkor még minden stimmelt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook/Kajak-kenu szövetség

„Elúszott minden, amiért egész évben dolgoztam, dolgoztunk, és csak sírni tudnék. Nincs már futamon, ami elvonná a figyelmemet a történtekről. Ez lett volna az első magyarországi felnőtt-világbajnokságom – és talán az utolsó is –, és ez szegedi versenyzőként még inkább fájó”mondta Kárász a fájó búcsú után.
Az 500 páros olimpiai kvótája most nem lett meg, ez pótolható. Kérdés azonban, hogy ezek után Kárász bekerül-e a hatfős tokiói csapatba, vagy utazik 2020-ban, aki kiharcolta a részvételt. Erről a szövetségnek kell majd döntenie, ez pedig rossz emlékeket idézhet fel Annában.

Fotó: MTI

Négy éve ugyanis úgy készült, hogy Rióban tagja lesz a négyesnek, egy hónappal a játékok előtt azonban kikerült a hajóból egy próbaedzés után.
„Értetlenül álltam a próba előtt is: miért kérdőjelezték meg, hogy helyem van a négyesben? Bizonyítottam már, mint négyes versenyző: voltam vezérevezős, nyertünk, voltam harmadik beülő, akkor is nyertünk, nem is egyszer” – fakadt ki akkor Kárász, aki pici szerencsével már olimpiai bajnok lehetne. Most csak bízhat abban, hogy jövőre végre kijut Tokióba.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?