KIAJOBB

Kész röhej, már nem is Neymar a legdrágább focista?

Robban az újabb focibomba. Még mélyebben nyúlnak a burnuszzsebbe a párizsi klub vezetői.
  • Szerző: vav

Amilyen nagyot szólt, olyan gyorsan vége Neymar "királyságának"? A Paris Saint-Germain a 222 millió eurós (67 milliárd forint) rekordigazolás után újabb nagy fogásra vetette ki a hálóját. Angol lapértesülések szerint a francia tinicsatár, Kylian Mbappé még többe kerülhet a párizsiaknak - pontosabban katari tulajdonosaiknak -, mint a brazil ász.

A PSG állítólag rongyos 190 millió eurót (58 milliárd forint) fizet a Monaco tehetségéért, de különböző extrákkal, bónuszokkal ehhez újabb bő 33 millió eurónyi (10 milliárd forint) pénzhegyet is hozzácsaphatnak. Így a végösszeg meghaladná a 223 milliót is.

Mindezt egy kétségkívül nagyon tehetséges csatárért, akinek az értékét a mértékadó Transfermarkt a hatodára (35 millió euróra) taksálja...

A 4-szeres francia válogatott Mbappé eddigi pályafutása során összesen 30 élvonalbeli meccsen játszott. Lehetne már 31 is, de a hétvégi bajnokin "a klub döntése" alapján a kispadon jegelték. A mérlege 15 gól és 11 gólpassz. A Bajnokok Ligája tavaszi, egyenes kieséses szakaszában 6 találattal hívta fel magára a figyelmet. Többek között a Real Madridét is, de az amúgy nem éppen zsugori királyiak sem a fenti vételár, sem az évi 18 millió euróra (5,5 milliárd forint) becsült fizetés tekintetében nem tudták tartani a lépést a PSG-vel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?