KIAJOBB

Ki érti? Feleslegesen teszi kockára az életét a világhírű pilóta

Bármit megtenne a világbajnok, hogy újra versenyezhessen. Ezzel azonban még inkább veszélyezteti a saját testi épségét. Ráadásul nincs sok értelme az egésznek.
  • Szerző: ripost

Valentino Rossi óriási kockázatot vállal a hétvégi Aragóniai Nagydíjon. A kilencszeres világbajnok motoros egyáltalán nem épült még fel kettős lábötéréséből, ám úgy tűnik, elindul a versenyen. Rossi bevallotta, továbbra is érez fájdalmat, csak speciális kezeléssel tud motorozni. A sajtónak meg is mutatta a műtött lábát.

A sztárpilóta orvosai korábban 40 napos felépülési időről beszéltek, Rossi azonban 18 nappal a balesete után már motorra ült. Az eddigi teszteket és alkalmassági vizsgálatokat ugyan teljesíteni tudta, de azt Angel Charte, a MotoGP orvosi igazgatója elismerte:

Nagyon is tisztában van vele, hogy mit csinál, tisztában van a kockázattal.

Rossi konkrétan az életét teszi kockára, hiszen a versenymotorok megtartása egészségesen is komoly feladat. Sérült lábbal pedig különösen nagy a bukás veszélye. Íme, egy kis ízelítő abból, hogy mit kell teljesíteniük a versenyzőknek:

 

Great start for the British Gp @yamahamotogp @motogp

A post shared by valeyellow46 (@valeyellow46) on

Ez a vakmerőség ráadásul feleslegesnek tűnik, mert a klasszis már 42 pontos hátrányban van a bajnokságot vezető ellenfelétől, így a végső győzelemre nincs esélye. Rossi egyébként három hete, endurós edzés közben szenvedett síp- és szárkapocscsonttörést, a baleset után gyorsan meg is műtötték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?