KIAJOBB

Berezeltek a németek, Király Gábort faggatták a magyar válogatottról

Joachim Löw után a legendás Andy Brehme is óvatosan fogalmazott az Eb-meccs esélyeiről. Favoritok a németek a Rossi-csapat ellen, de...
  • Szerző: Ripost

Habár az ország leginkább az Eb-címvédő Portugália és a világbajnok Franciaország elleni hazai mérkőzések lázában ég, a harmadik, müncheni csoportmeccsünk is óriási erőpróbának ígérkezik a jövő pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon. Az előző (2014-es) vb-győztes németek nincsenek éppen bombaformában, de így is a világ legjobbjai közé tartoznak. Talán a saját gyengélkedésük, talán a mieink rég látott sikersorozata miatt is, mindenesetre egyre óvatosabbak az esélylatolgatásban. Egy online beszélgetés során Király Gábort kérdezték a várakozásairól, aki nem csak a híres szürke mackónadrágja miatt számít máig legendának a Bundesligában is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Király Gábor a 2016-os Eb-n

Király Gábor a 2016-os Eb-n
Fotó: AFP

„Az idő múlásával jó mix alakult ki. Öt esztendeje voltunk legutóbb Eb-résztvevők, amikor sok nagyon fiatal játékos volt velünk. Ezek a fiatalok mára huszonöt-huszonhat évesen tapasztaltabbak lettek, már nem ifjú tehetségek, hanem olyanok, akik már többet tudnak a futballból. Természetesen Németország a favorit, ez nem kérdés. Ennek ellenére nem lesz könnyű dolga a német válogatottnak”

- mondta többek között Király Gábor, aki anno hét évig szolgálta a Herthát, majd egy rövid leverkuseni kitérő után az 1860 Münchennél eltöltött öt szezonja révén is klublegenda lett.

„A magyar csapat kompakt, Marco Rossi vezetésével nagyon fegyelmezett és céltudatos. Van néhány olyan játékosunk is, akik képesek eldönteni a meccseket. Persze a német válogatott rendkívül jó csapat, egységes és fizikailag is erős, és valószínűleg nagyobb átütőerővel rendelkezik. De minden mérkőzés kilencven percig tart, és magyarként természetesen remélem, hogy a mieink meg tudják nehezíteni Németország dolgát. (...) Németország a nagy esélyes, de a magyar válogatottnak is van tartása. Mindkét csapatnak szurkolok, de nem tippelnék, mert természetesen magyar sikerben bízom, ugyanakkor ismerem a német futballt és mentalitást. Szoros eredményt várok, győzzön a jobb!”

- folytatta a 108-szoros magyar válogatott exkapus.

A műsor sztárja, a világbajnok Andy Brehme is óvatosan fogalmazott:

„Minden ellenféllel vigyázni kell, Magyarországot sem szabad lebecsülni. Határozott nyomást kell gyakorolnunk a magyarokra, miközben nem szabad könnyelműsködni, máskülönben problémáink lehetnek”

- mondta az 1990-es vb-döntő hőse.

„Marco Rossi, aki korábban egyébként bajnokot csinált a Honvédból, nagyon jól elegyíti a fiatalabb és a rutinosabb játékosokat éppen úgy, mint a külföldön játszókat a magyar bajnokságban szereplőkkel. (...) Benne van a pakliban, hogy meglepetést okoz a magyar csapat. A házigazdák az első egy-két meccsen különösen motiváltak lesznek, tizenkettedik játékosként a teltháznyi fanatikus szurkolótáboruktól támogatva”

- latolgatta az esélyeket Michael Boris, aki legutóbb az MTK edzője volt.

Löwöt lenyűgözte a mieink mentalitása

A fentiekkel összecseng Joachim Löw német szövetségi kapitány korábbi nyilatkozata is. Az Eb után leköszönő tréner a mieink Izland elleni győztes pótselejtezője után intette övéit a túlzott magabiztosságtól:

„Előbb még le kell játszani azt a meccset és győzni! Lenyűgözött, ahogy a magyarok az utolsó öt percben hittek abban, hogy még megfordíthatják a meccset – ami végül sikerült is nekik„

- mondta Löw.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?