KIAJOBB

Kiss László már Hosszú Katinka utódait keresi

A riói olimpia után maradnak a sztárok, de támadnak a jövő úszóbajnokai is. A hazai vb-n nagy csapattal rajtolunk.
  • Szerző: vav

Több mint 30 fős lehet a 2017-es budapesti és balatonfüredi vizes-világbajnokságon a magyar úszóválogatott létszáma. Kiss László szövetségi kapitány az esemény honlapjának nyilatkozott arról, hogy jövő júliusban minden bizonnyal szóhoz juthatnak a „Jövő Bajnokai” sportágfejlesztő és utánpótlás gondozó program ifjú felfedezettjei is.

Idén a riói ötkarikás versenyeken várhatóan 22-24 fős lesz a magyar olimpiai úszócsapat létszáma

- tette hozzá a szakember.

A különféle korosztályokat, illetve évjáratokat egyesítő magyar válogatott létszáma jelenleg 110 fő, ugyanakkor Kiss László felnőtt, valamint dr. Hargitay András ifjúsági szövetségi kapitány körülbelül 1000, a Jövő Bajnokai program nyitott kötelékébe tartozó úszóreménység útját kíséri figyelemmel.

Kiss kiemelte: „Több neves és sikeres úszónk valószínűleg már a riói olimpia után a visszavonulás gondolatával kezdett volna foglalkozni, ám annak köszönhetően, hogy az úszósport csúcseseményét nem 2021-ben, hanem bátor beugrással már jövőre rendezzük meg, a „kifelé menők” számára ez most sportpályafutásuk meghosszabbításának vonzó lehetőségét kínálja”.

„Dicsőség és erős motiváció lesz a jövőre csapatba kerülő újoncok számára, hogy világbajnokainkkal, Hosszú Katinkával, Cseh Lászlóval, Gyurta Dániellel, Verrasztó Dáviddal és a többi nagyságunkkal egy csapatban vonulhatnak fel a magyar válogatott versenyzőjeként

- hangsúlyozta Kiss László.

És ezeket olvastad már?