KIAJOBB

Szexi bombázó helyett Lőw Zsolt tér vissza a BL-döntőn

Kinsey most aligha rongyol be alulöltözve a pályára, de ő már azzal befutott, hogy egyszer befutott. A magyar edző viszont sporttörténelmet írhat Portóban.
  • Szerző: Ripost

A tavalyi zárt kapus finálé után, idén újra nézők előtt rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléját (szombat, 21.00, tv: M4 Sport). Kérdés, hogy a portói Sárkány-stadionba beengedett 16 500 szerencsés hangulatát idén is emeli-e olyan emlékezetes esemény, amilyenre 2019-ben volt példa. A mostani Manchester City-Chelsea mérkőzéshez hasonlóan akkor is angol házidöntő volt, de a 2-0-ra győztes Liverpool és a Tottenham focistái elől pár percre ellopta a showt a fürdőruhára vetkőzött bőkeblű modell, Kinsey Sue.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A most 24 éves bombázó a pályára rohanása után világhírű lett. A rendbontásról már leszokott, nincs rá szüksége: csaknem 4 milliós Instagram-tábort épített.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kinsey (@kinsey) által megosztott bejegyzés

A világjárvány miatt ezúttal különösen szigorú óvintézkedések mellett idén vélhetően nem lesz követője sem Kinseynek a Manchester City és a Chelsea (a manchesteri Égszínkékek és a londoni Kékek) csúcsmeccsén. A felejthetetlen előadásról így a csapatoknak kell gondoskodniuk – no és az edzőknek, köztük Lőw Zsoltnak.

A Chelsea-menedzser Thomas Tuchel és magyar jobbkeze helyzete különleges. A koronavírus miatt tavaly augusztus végére csúszott lisszaboni BL-döntőben még a PSG-t irányították sikertelenül (0-1 a Bayern München ellen), de a téli klubváltásuk után, bő kilenc hónap múltán javítási esélyt harcoltak ki maguknak új angol klubjukkal.

Lőw Zsolt (balra) és Thomas Tuchel között Christian Pulisic
Fotó: AFP

„Szép emlékeket őrzünk Portugáliáról, a PSG-vel a döntőig meneteltünk. Tavaly nem tudtunk győzni, remélem, a Chelsea-vel sikerül a City ellen. (...) Úgy érzem, kárpótolt bennünket az élet”

- idézte a Nemzeti Sport Lőw Zsoltot, aki első magyarként nyerhet BL-t (lesikeresebb honfitársaink korábban a sorozat elődjét, az 1955-től 1992-ig kiírt BEK-et nyerték meg).

Nagy elődök nyomában

A BL elődjében, a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK) Lőw Zsolt előtt hat magyar edző jutott a döntőig. Két fináléban, ráadásul szintúgy egymást követő években Guttmann Béla (Benfica, 1961 és 1962), majd Kovács István (Ajax, 1972, 1973) vezette a csapatát – mindketten dupláztak is. Rajtuk kívül Jenei Imre nyert egyszer BEK-et (Steaua, 1986), míg második lett Schwartz Elek (Benfica, 1965), Puskás Ferenc (Panathinaikosz, 1971) és Csernai Pál (Bayern München, 1982).

Ami az esélyeket illeti, ebben a szezonban már háromszor játszottak egymás ellen Angliában. A Premier League-ben előbb a Pep Guardiola dirigálta City nyert Londonban – még a Chelsea edzőváltása előtt – 3-1-re, amiért a Tuchel-csapat három hete Manchesterben vágott vissza (2-1). Az FA-kupa áprilisi elődöntőjét is Lőwék nyerték 1-0-ra. Irányításukkal tehát a Chelsea eddig százszázalékos Guardioláék ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?