KIAJOBB

Marco Rossi szenzációt okozna, erre mindenki felkapná a fejét

A magyar labdarúgó-válogatott papíron nála jóval erősebb csapatokkal találkozik az Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

A pénteki, Ciprus elleni felkészülési mérkőzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elmondta, szeretne rácáfolni a papírformára, és ezzel szenzációt okozni az Eb-n. Ha a magyar csapat a portugál, francia, német hármas ellen pontot, vagy pontokat szerezne, arra mindenki felkapná a fejét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossit több helyre hívják jó pénzért, mégis szívesen maradna

Marco Rossi meglepetést okozna az Eb-n (Fotó: AFP)

„A három Európa-bajnoki találkozónk papíron már eldőlt, de láttunk már példát arra, hogy a pályán nyújtott teljesítmény rácáfol a papírformára. Az álmodozás semmibe sem kerül, de csak akkor ér valamit, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy valóra váltsuk az álmokat” – mondta az olasz szakember az MLSZ hivatalos honlapján.

Habár számos sérülés nehezíti Rossi munkáját, de a kapitány fejében már körvonalazódik a kezdőcsapat.

„Megvannak az elgondolásaim a csapat összetételéről az Európa-bajnokságon, de az előttünk álló felkészülési mérkőzéseken mindenkit megnézünk a pályán, majd taktikai és fizikai aspektusból is értékeljük a tanulságokat – így a szövetségi kapitány. – A ciprusi válogatott gyors a támadásba való átmenetekben, és igen hatékonyak az előreívelt labdái. Győzni szeretnénk, mert fontos alapelv, hogy a legjobb edzés a győzelem. Nem becsüljük alá ezt a két felkészülési mérkőzést és az ellenfeleinket sem. A Ciprus és Írország elleni mérkőzéseken igyekszünk már az Eb-ellenfelenkre is felkészülni.”

A Magyarország-Ciprus felkészülési mérkőzést pénteken 20 órától a budapesti Szusza Ferenc Stadionban játsszák. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?