KIAJOBB

„Edzőpartnernek néznek minket” – Marco Rossi az Eb-ről és edzői ajánlatairól beszélt

Szövetségi kapitányunk szerint a magyar válogatott nem mellékszerepre készül az Európa-bajnokságon. Rossi edzőpartner helyett méltó ellenfél lenne.
  • Szerző: Ripost

Minden idők tán legnehezebb csoportjába került a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A pénteken kezdődő tornán először (jövő kedden) a Cristiano Ronaldo vezette címvédő portugálokat, majd a Kylian Mbappé fémjelezte világbajnok franciákat fogadjuk, hogy aztán újabb négy nap múltán az előző vb-győztes németek otthonába látogassunk. Szövetségi kapitányunk mégis – a félelmetes riválisok és a sérülések okozta nehézségek ellenére is – optimista, eszében sincs alárendelt szerepre készülni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Remélhetőleg a játékosai is nagyot alakítanak majd a pályán

Remélhetőleg a játékosai is nagyot alakítanak majd a pályán
Fotó: Instagram

Marco Rossi szerint a világválogatottakkal felérő sztárcsapatok igazi vetélytárs helyett úgy tekintenek a mieinkre, mint edzőpartnerekre.

Nem mellékszerepre készül

„Ellenfeleink azt gondolhatják, hogy minket kötelezően legyőznek, aztán megmérkőznek egymással a továbbjutásért. Valóban nehéz feladatok előtt állunk, már csak az ismert technikai különbségek miatt is, de egyáltalán nem akarunk mellékszereplők lenni”

– idézte Rossit hazájában a Virgilio Sport című hírportál.

Rossi természetesen nagyon is tisztában van az erőviszonyokkal, és bár a fociban is az eredmény az első, számára most az a cél, hogy a magyar válogatott a világklasszisok ellen is helytálljon, jó benyomást keltsen.

Marad, amíg szükség van rá

Kapitányunk mindemellett beszélt a bombaformába lendült olasz csapatról (az Eb esélyesei közé sorolja) és a Squadra Azzurrát vezető egykori Sampdoria-csapattársáról, Roberto Manciniről, majd sok más téma mellett a jövőjét firtató kérdésre is válaszolt.

Roberto Mancini 2013-ban a kispesti Bozsik-stadionban

Roberto Mancini 2013-ban a Bozsik-stadionban is meglátogatta a Honvédnál a fiát edző Rossit
Fotó: MTI

„Egyelőre csak egy jó Eb-szereplés vezérel. Nagyon ragaszkodom Magyarországhoz, hiszen lehetőséget adott nekem edzőként magas szinten, immár a válogatottnál dolgozni. Ezért mindig hálás leszek, amíg meg akarnak tartani, maradok”

– mondta az 56 éves olasz szakember, aki kisebb megszakításokkal 2012 óta dolgozik sikeresen Magyarországon.

Nem vonzzák az ajánlatok

Marco Rossi hozzátette: a nemrég meghosszabbított szerződése 2025-ig köti ide, de tisztában van azzal, hogy az eredmények függvényében gyorsan változhat egy edző megítélése.

Rossi nem csak a jelenről beszélt, a múltba és a jövőbe is tekintett a Ripost kérésére

Rossi tudja, hogy a 2025-ig szóló szerződése nem garancia semmire
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Máshonnan is kapott már konkrét ajánlatokat, ám csak „a futball minősége szempontjából” nem valami vonzó helyről. Olaszországba ellenben még nem hívták...

És ezeket olvastad már?