KIAJOBB

„Az álom még nem ért véget” – Marco Rossi kiöntötte a szívét az albánok elleni rémálom után

Féltávnál visszaestünk a selejtezőcsoport negyedik helyére, de olasz kapitányunk szerint óriási hiba lenne temetni a válogatottat. Türelmet kér.
  • Szerző: Ripost

Labdarúgó-válogatottunknak nem sikerült magához térnie az Anglia elleni 0-4 sokkjából. Marco Rossi csapata a hajrában kapott góllal ugyan, de végig gyengébben játszva Albániában is alulmaradt a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának ötödik fordulójában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik (jobbra) sem tudott kitűnni

Szoboszlai Dominik (jobbra) sem tudott kitűnni
Fotó: MTI

A magyar válogatott elleni párharcban korábban egyetlen gólt sem szerző (így értelemszerűen eddig nyeretlen) albánok győzelme után nemzeti együttesünk féltávnál visszacsúszott a csoport negyedik helyére.

A kijózanító kudarc után a szövetségi kapitány elmondta: nem sikerült labdabirtoklásra építenünk a játékunkat, sem nyomás alá helyezni az elöl-hátul erős és gyors albánokat.

„Az itteni vereség nyilván nem jelenti a világvégét a selejtezők tekintetében, hiszen a mérkőzések fele még hátravan, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásban minden szempontból szerencsésebbek leszünk. Nem akarom kifogásnak használni, de tényleg nagyon sok problémával érkeztünk ide”

– mondta az olasz szakvezető tán még a csütörtökinél is csalódottabban az M4 Sport közvetítésében.

„Ami történt, megtörtént, az Európa-bajnokság már a múlt, és ez a két eredmény ébresztőt jelenthet. De én korábban, az euforikus pillanatokban is mindig elmondtam, hogy a vb-részvétel nekünk nem reális cél, hanem egy álom. Most is az, egy álom, csak sajnos még távolabbi, mert azóta még inkább megnehezítettük a dolgunkat. De nem szabad most mindent lerombolni. Nem csinálhatjuk ki szavakkal vagy sértésekkel a játékosokat. Még akkor sem, ha nem leszünk másodikak a csoportban, hiszen lesz még lehetőségünk a Nemzetek Ligájában, ugyanúgy, ahogy az Eb előtt. Ismétlem: nem azért vagyok itt, hogy kifogásokat keressek, nem azért vagyok itt, hogy azt mondjam, jól játszottunk, nem azért vagyok itt, hogy elfogadhatónak mondjam az utóbbi két eredményünket. Hanem azért vagyok itt, hogy elmondjam, türelmesnek kell lennünk, mert ez az álom még nem ért véget”

– zárta értékelését Rossi.

 

Vb-selejtező, I csoport

Albánia-Magyarország 1-0 (0-0)

Gólszerző: Broja (87.)

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 88.), Szoboszlai, Kleinheisler (Nikolics, 93.), Nagy Á., Gazdag (Sallói, 66.), Fiola – Sallai (Hahn, 89.)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?