KIAJOBB

Megszólalt a Forma-1 legendája: lefújják a teljes világbajnokságot?

A korábbi főnök szerint nincs értelme várni az idei versenyekre.
  • Szerző: SK

A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2020-as idényét. A 89 éves üzletember azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kevés esélyt lát arra, hogy idén megrendezik a vb-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hogy én mit tennék? Vélhetően megmondanám, hogy ebben az évben nem lesz egyetlen verseny sem” – mondta a jelenleg Brazíliában tartózkodó Ecclestone. Hozzátette, szerinte ez az egyetlen lehetőség arra, hogy mindenki biztonságban legyen, és ebben az esetben senki nem hozna felelőtlen döntéseket.

Bermie Ecclestone

Fotó: AFP

„Az olimpiát is elhalasztották, ami nyilván nem túl jó dolog, de a helyzet ezt kívánta meg” – fogalmazott a Forma-1 egykori vezetője, aki szerint inkább 2021-re kellene mindenkinek fókuszálnia a mostani bizonytalan helyzet helyett.

A 22 futamos Forma-1-es idény eredetileg március 15-én az Ausztrál Nagydíjjal rajtolt volna, ám a járvány miatt az első nyolc versenyből hatot elhalasztottak, kettőt pedig – az ausztrál mellett a monacói hétvégét – töröltek. A szezon jelen állás szerint június 14-én Kanadában kezdődik.

 

És ezeket olvastad már?