KIAJOBB

Mini Mourinho segítségével tör a csúcsra Gulácsi és Orbán

Rég nem látott bravúrra készülnek. Hadat üzent az RB Leipzig az egymással versengő sztárkluboknak.
  • Szerző: vav

Tíz éve, a Wolfsburg 2009-es bajnoki címe óta a Bayern München és a Borussia Dortmund belügye a német Bundesliga aranyérmének sorsa (a Bajorok azóta nyolcszor, riválisuk kétszer nyert). Az RB Leipzig tavaly a Bayern és a Dortmund mögött 12, illetve 10 ponttal lemaradva végzett a német labdarúgó-bajnokság harmadik helyén. Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata idén több poszton erősítve, a Mini Mourinhóként emlegetett becsvágyó fiatal edző, Julian Nagelsmann irányításával ennél is nagyobb sikerre tör: belerondítana a nagyok dolgába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulácsi és Orbán idén még több borsot törnének Gnabry (jobbra) és a Bayern orra aláFotó: AFP

 

„A Leipzig nem konkurálhat egy Bayernnel a fizetések és az igazolások terén. Az egy másik világ. De egy éhes csapattal igenis lehet konkurálni a bajnokesélyesekkel. Nem csak meccseket akarok nyerni, hanem egy nagy címet is. Jó lenne elérni valami szépen csillogó fémet, aranyat vagy ezüstöt”

– mondta a még csak 32 éves szakember.

Nagelsmann új lendületet adhat a Leipzig csapatánakFotó: Getty Images

Ha fiatal csapatára is átragad a sikeréhsége, a lipcseiek felforgathatják az utóbbi években kialakult erőviszonyokat. A hajdani világklasszis Jürgen Kilnsmann is elmondta a Kickernek: szerinte idén nem csak a Bayern és a Dortmund vív majd párharcot a bajnoknak járó „salátástálért”, a Leipzig teljesítményére külön is nagyon kíváncsi.

A közelgő, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezők előtt a válogatottunk szempontjából is fontos: az RB Leipzig mindkét magyar légiósa alapember maradt az új trénernél is. A Bundesliga legjobbjának választott Gulácsi helye megkérdőjelezhetetlen a kapuban, Orbán pedig újraválasztott csapatkapitányként is fontos tagja a lipcsei védelemnek. Utóbbi emelhetné a magasba a klub történetének első nagy trófeáját is, ha sikerülne megnyerniük a Német Kupát vagy a Bundesligát.

„Az embernek természetesen vannak álmai. Tavaly bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal, de az látszott, hogy bizonyos távolságra vagyunk még az első kettőtől. A csapatunk potenciálja és tehetsége adott, az új edzőnkkel koncentráltan kell dolgoznunk, aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég”

– nyilatkozta korábban Orbán az aranyálmokról.

Bizonytalan Szalai és Dárdai helyzete

A Bundesliga további magyar légiósai közül Szalai Ádám fontos kupagóllal üzent a Hoffenheim új edzőjének, de elképzelhető, hogy szeptemberig eligazol.

A helyéért küzdő Szalai fontos gólt szerzett a Német KupábanFotó: Getty Images

Dárdai Palkó – sérülés és betegség után – az új edzőnél, Ante Covicnál kikerült a Hertha első keretéből, a több játéklehetőség miatt kölcsönadhatják. A makacs sérüléséből felépült Sallai Roland ellenben erőssége lehet a Freiburgnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?