KIAJOBB

Nagy a baj Hamiltonnal, kipakolt a régi vetélytárs

Gödörben a Forma-1 vb-címvédője. Nagyon össze kell kapnia magát a hétvégi versenyen.
  • Szerző: vav

Nagy bajba kerülhet Lewis Hamilton, ha a vasárnapi Azeri Nagydíjon sem kapja össze magát. Miközben a rivális Ferrari és német sztárja, Sebastian Vettel magára talált, a Forma-1 világbajnoka az előző szezon végét is beleszámítva már hat futam óta nyeretlen a Mercedesszel.

"Lewis kicsit a kötélhez szorult, ahogy a bokszban mondani szokás. Fogalmam sincs, mi lehet vele"

- adott hangot aggodalmának a már visszavonult Nico Rosberg, aki évekig csapattársa volt Hamiltonnak, de a gokartos időkből gyerekkoruk óta jól ismeri a brit vb-címvédőt.

A német expilóta elmondta: Hamilton hajlamos arra, hogy ha nem fut a szekere - képletesen, a szó szoros értelmében pedig a versenyautója -, akkor a kudarcok hamar a kedvét szegik.

"Elég egy apróság, ami nem stimmel az autójában, és máris az egész versenyhétvégén rossz a hangulata, ami visszahúzza a teljesítményét"

- mondta Rosberg.

A hírek szerint most leginkább a gumik hőmérsékletével vannak gondok a Mercedesnél. Hamilton ettől még - legalábbis a szavak szintjén - igyekszik optimistának mutatni magát:

"Remélem, olyan autónk lesz, amivel valóban fel tudom venni a versenyt Sebastiannal"

- bizakodott Hamilton.

Hogy mégsem lehetett teljesen zavartalan a felkészülés, azt mutatja: hiába szólnak a hírek már hónapok óta a rekordfizetéssel járó szerződéshosszabbításáról, a héten megint későbbre halasztották a tárgyalást. Vagyis egyelőre teljes a bizonytalanság Hamilton jövőjével kapcsolatban - és ez is rányomhatja a bélyegét a jelenlegi eredményeire.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?