KIAJOBB

Nagyágyú segít Hosszú Katinkának, aki új sportágba nevezne be

Kemény Dénes üzent úszósztárunknak. A legendás vízilabda-kapitány tanácsaival valóra válhatnak Katka álmai.
  • Szerző: vav

Egyelőre csak gyerekek ismerkednek a vízilabda alapjaival Hosszú Katinka klubjában. Háromszoros olimpiai bajnok úszócsillagunknak Kemény Dénes szívesen adna tanácsokat az újonnan indult pólósulijához – írja a Bors.

A vízilabdázók korábbi sikeres szövetségi kapitánya, majd elnöke a lapon keresztül már meg is üzente: az Iron Ladynek arra kell figyelnie, kik azok a gyerekek, akikben nem látnak kiemelkedő úszótehetséget, viszont pólósként beválhatnak.

 

A jó példa adott:

Biros Péter és Madaras Norbert, két későbbi klasszisom tizenhárom-tizennégy éves koráig úszott, azután váltott pólóra

– mondta Kemény.

Katinka szavai összecsengenek a fentiekkel, hiszen éppen azt akarta elérni az új sportággal, hogy „az Iron Swimben úszó gyerekek más vizes sportággal is megismerkedjenek, ha nem találják meg a szépséget az úszásban”. A távlati céljai között a profi csapat létrehozása is szerepel.

„Ez egyelőre még csak álom. Egy élsportolókból álló csapat rengeteg energiámat emésztené föl, hiszen bele kéne ásnom magam a témába, hogy minél profibban tudjam működtetni. Az biztos, hogy nem vennék OB I-es csapatot, hanem a saját klubomat fejleszteném fel a legmagasabb szintig. Ez nagyjából öt-tíz év”

– fogalmazott Hosszú Katinka, aki hozzátette: ha ez sikerül, mindenképpen szerződtetnek valakit edzőnek a Kemény-féle csapat aranygenerációjából.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?