KIAJOBB

Neymar csáberejével is meg kell küzdenie Szoboszlainak

Észérvek és vágyak a mérlegen. A PSG magyar pályaedzője, Lőw Zsolt nem ajánlotta tehetségünknek a párizsi klubot.
  • Szerző: vav

Számos olasz, angol, spanyol és német topligás csapat után legutóbb a világ egyik leggazdagabb futballklubját, a francia Paris Saint-Germaint is összeboronálták Szoboszlai Dominikkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A Salzburgból nyáron továbblépni készülő 19 éves magyar középpályásnak intő jel: nemrég maga Lőw Zsolt, a párizsiak magyar pályaedzője óvta ettől a választástól.

„Bár nagyon boldog lennék, ha együtt dolgozhatnék Dominikkel, nem a PSG lenne számára a legjobb választás, ahol Neymarral és Ángel Di Maríával kellene megküzdenie a helyért”

– adott ízelítőt a keret világsztárjaiból Thomas Tuchel vezetőedző magyar segítője két hete a Borsban.

Lőw (jobbra) szerint Szoboszlainak korai lenne még Neymarékhoz csatlakozni
Fotó: AFP

Ez intő jel a korosztálya legtehetségesebb focistái közé sorolt magyar játékosnak és menedzserének. Ők korábban többször hangsúlyozták: nem az érdeklődő klubok neve és nimbusza alapján döntenek majd. Válogatott reménységünk további fejlődése szempontjából most fontosabb, hogy következő kenyéradójánál – az osztrák Bundesligánál erősebb bajnokságban – is legyen esélye rendszeresen játszani, megfelelő legyen a választott klub filozófiája és az edző személye is.

„Van egy elképzelésünk arról, hogyan építjük a karrierjét, és neki is van egy vágya. Erről az útról nem szeretnénk letérni. A Salzburg is ilyen döntés volt, és ha az eddigi ütemben fejlődik tovább, eljöhet az ideje a váltásnak. Ha pedig eljön az ideje, a megfelelő projektet és csapatot fogjuk választani”

– mondta erről korábban Esterházy Mátyás játékosügynök az M4 Sportnak.

Azóta Szoboszlai a kényszerszünet után visszatérve valósággal szárnyal: nyolc tétmeccsen hat góllal és tíz gólpasszal irányította magára még inkább a figyelmet.

A párizsi sztárklub magyar pályaedzője inkább korábbi német csapatát, a fiatalokat bátran mély vízbe dobó RB Leipziget ajánlotta Szoboszlainak, mint a következő lépcsőfok a meredeken felfelé ívelő karrierjében. Más kérdés, hogy ott hasonló posztra szerződtették télen a spanyol Dani Olmót, ráadásul a pénzügyi Fair Play szabályai miatt most aligha tudnák kifizetni Szoboszlai árát.

A katari állam pénzéből mindig a BL-trófeát megcélzó PSG-nél sokkal nagyobb a konkurenciaharc és a nyomás, mint az észszerűbb választásnak tűnő lipcseieknél, vagy akár az AC Milannál, az Arsenalnál és a Valenciánál – hogy csak néhány kérőt említsünk a sok közül.

Csábító Neymar személye

Szoboszlai Dominik szíve és esze viaskodhat a PSG-érdeklődés hallatán. Csábító, hogy együtt játszhat Neymarral (hasonlóan gyerekkori példaképéhez, Cristiano Ronaldóhoz, akivel a szintén a kérői közé sorolt Juventusnál szerepelhetne együtt). Nemrég egy MLSZ-interjúban elárulta:

„A legszívesebben Neymarral játszanék együtt. Nagyon szeretem a stílusát, és kíváncsi lennék, hogyan muzsikálnánk együtt”

– mondta Szoboszlai, akit vigasztalhat: ha most az észérvekre hallgatva nem a PSG-t választja, akkor is lesz még bőven ideje összeakadni a brazil csatárral.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?