KIAJOBB

Ő az új Nikolics? Magyar származású gólzsákkal erősödhet a fociválogatott

Irány az NB I és a Rossi-csapat? Magyar nagypapája révén kapitányunk számíthatna a vajdasági TSC szerb gólkirályjelöltjére.
  • Szerző: vav

Újoncként bravúrosan szerepel a szerb labdarúgó-élvonalban a Topolyai SC: a vajdasági klub 27 forduló után negyedik a tabellán. Ebben óriási szerepe van a harmadosztálytól a csapatot szolgáló Vladimir Siladinak, azaz Szilágyi Vladimirnak, aki 15 találattal vezeti a Szuperliga góllövőlistáját. A nagypapája révén magyar származású középcsatár a Nemzeti Sportnak elárulta: nyitott lenne a magyar NB I-es szereplésre és a magyar válogatottságra is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerb vagy magyar válogatott lesz a topolyai gólzsák?
Fotó: Facebook/fktsc

„Szeretnék még egy lépcsőfokkal feljebb lépve külföldön futballozni, s kiemelten fontos nekem a megfelelő anyagi háttér megteremtése a családomnak. A koronavírus-járvány miatt jószerével minden lelassult a futball világában, egyelőre nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat”

- mondta a gólerős középcsatár, aki nyitottan reagált arra a kérdésre, hogy következő állomáshelyeként szóba jöhet-e egy magyar csapat:

„Nem látom akadályát.”

Szilágyi előbb persze újabb gólokat termelve szerb gólkirály akar lenni, és elmondta: megtisztelőnek érezné, ha meghívnák a szerb válogatottba – ugyanakkor a magyar szövetségi kapitány hívására is igent mondana.

„Ebben sincs kivetnivaló. Ha a magyar válogatottba hívnának, örömmel mennék”

- válaszolta a felvetésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?